Systemtekniker Linux i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Systemtekniker Linux. Vi vill ha din ansökan senast den 8 juni.

Som Systemtekniker Linux på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Nu har du chansen att bli en del av Trafikverkets högt kvalificerade Linuxteam med möjligheten att växa och utvecklas mot Linuxspecialist. Teamet sköter drift av Trafikverkets Linuxmiljöer, som i sin tur möjliggör Sveriges transportsystem. Som systemtekniker arbetar du med drift och underhåll av Trafikverkets Linuxservrar. En typisk arbetsdag innehåller felsökning, nyinstallationer och rådgivning till applikationsdrift.

Du kommer att arbeta självständigt med stort ansvar och ha dagliga kontakter med interna kunder, förvaltare och leverantörer. Våra operativsystem är i huvudsak Red Hat, Suse och Ubuntu.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst grundläggande kompentens i Linux. När du skickat in en ansökan och angett att du har erfarenhet av Linux kommer vi skicka ett webbaserat test till dig.

Därutöver är det meriterande om du har kunskaper inom ett eller flera av följande områden:

  • RHEL 6/7/8, SLES 12/15 Ubuntu 18.04/20.04
  • Red Hat Satellite 6, Salt
  • Shellscript (bash, ksh etc.), Perl, Python, Yaml, JSON
  • SSSD, LDAP, Kerberos
  • Paketera RPMer

Har du dessutom körkort och tidigare erfarenhet av Linux i större driftmiljöer (gärna inom offentlig sektor) så ser vi det som extra meriterande

Vem är du?

Vi söker dig som är en lagspelare och har god problemlösningsförmåga där du arbetar för att ta fram lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du har förmåga att ta initiativ och självständigt ser vad som behöver göras utifrån ett helhetsperspektiv. Dessutom behärskar du svenska mycket bra i tal och skrift samt engelska bra i tal och skrift. 

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-08

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Öppen
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen