Utredare med fokus på miljö i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Utredare med fokus på miljö. Vi vill ha din ansökan senast den 6 juni.

Som Utredare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vi söker en utredare som kan bidra till åtgärdsförslag för utveckling av transportsystemet med fokus på miljöåtgärder. Stockholmsregionen växer snabbt och under kommande årtionden kommer hundratusentals bostäder att byggas med behov av infrastruktur för väl fungerande kollektivtrafik, vägtrafik och gång- och cykeltrafik. Vill du vara med och påverka den framtida Stockholmsregionen och planeringen av det framtida transportsystemet? 

Som utredare projektleder och deltar du i utredningar och åtgärdsvalsstudier för utveckling av  transportsystemet i stort med ett fokus på miljö. Syftet är att ta fram beslutsunderlag för åtgärdsförslag.I utredningarna tar du självständigt ansvar för åtgärdernas utformning, genomförbarhet, bedömning av kostnad samt effekter. I projektledarrollen ansvarar du för resultat och kvalitet genom projektplanering, upphandling samt genom att driva och koordinera utredningar. I tjänsten ingår också att ge stöd inom miljöområdet till avdelningens övriga verksamhet. 

Tjänsten är placerad på enheten Utredning inom avdelningen Region Stockholm. På enheten genomförs utredningar och åtgärdsvalsstudier för att finna effektiva åtgärder för nuvarande och framtida behov i transportsystemet. Åtgärdsvalsstudier är Trafikverkets arbetssätt för att utifrån fyrstegsprincipen finna effektiva åtgärder för nuvarande och framtida behov i transportsystemet. Arbetet innebär ofta samarbete med andra aktörer, exempelvis kommuner och andra myndigheter.  

Du bidrar med miljöutredningskompetens och har samtidigt en god förmåga att skapa effektiva arbetsgrupper. Tillsammans utvecklar ni arbetssättet inom åtgärdsval och utredningar för att ta fram underlag som bidrar till en utveckling av transportsystemet för alla trafikantgrupper. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Du trivs med att arbeta med ett sakområde självständigt och tillsammans med andra i ett bredare sammanhang som leder till engagemang och resultat. Det innebär att du har god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta strukturerat för att uppnå tydliga resultat, i t.ex. utredningsarbete. 

Vi söker dig som

  • har universitets eller högskoleutbildning om minst 180 hp/120 p med miljöinriktning inom antingen samhällsbyggnad eller, samhällsplanering. Alternativt har annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av fysisk planering exempelvis väg/järnvägsplaner och detaljplaner, eller samhällsplanering
  • har flerårig erfarenhet av utredningsarbete inom miljöområdet tex miljökonsekvensbeskrivningar
  • har god kunskap om och erfarenhet av projektledning
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta med samrådsprocesser, där kontakter med allmänhet och media förekommit
  • har erfarenhet av arbete enligt metodiken för åtgärdsvalsstudier
  • har kunskap inom miljöområdena vatten- och/eller landskap
  • har erfarenhet av att handla upp och styra konsultinsatser
Övrig information

Intervjuer kommer hållas via skype

Tester kan vara en del i denna rekryteringsprocess. 

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-06

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Öppen
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen