Inaktiv platsannons

Nytänkande projektledare till järnvägen i Kristianstad

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Nytänkande projektledare till järnvägen. Vi vill ha din ansökan senast den 4 juni.

Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi söker just nu dig som vill tänka nytt och jobba med investeringsprojekt inom järnväg!  

Om jobbet

Som projektledare hos oss gillar du att arbeta mot mål och tydliga resultat. Du har ett helhetsansvar för framdriften av ett eller flera järnvägsprojekt genom att styra och följa upp för att nå uppsatta mål. Du ansvarar för tid, budget och innehåll under projektets genomförande från planering tills det att den färdiga anläggningen har överlämnats till drift- och underhåll. Du leder en projektgrupp med specialister, konsulter och entreprenörer och du samarbetar med olika parter och intressenter under projektets olika skeden. Kort sagt - en unik möjlighet att få driva projekt från projektering till byggande och påverka utvecklingen i några av våra spännande samhällsprojekt inom järnväg.

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Som stöd i din kompetensutveckling finns också ett sammanhållet program för projektledare med erfarenhetsutbyten och utbildningar. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet. Som en stor organisation finns det inom Trafikverket också mycket goda möjligheter om du, på sikt, vill utforska nya områden och roller.

Vi har en stor variation av järnvägsprojekt och i olika skeden där din projektportfölj kan variera över tid. Våra projekt omfattar

  • framtagande av järnvägsplaner och bygghandlingar
  • genomförande av entreprenader, såväl utförande- som totalentreprenader
  • nybyggnation och ombyggnad av befintlig järnvägsanläggning

Möjlig placeringsort för denna tjänst är Kristianstad, Växjö eller Jönköping.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och, tillsammans med andra, driver du utveckling genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra. Du är självgående, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga.

Vi söker dig som

  • har flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som projektledare, uppdragsledare eller platschef för infrastrukturprojekt
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp med inriktning teknik eller motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  •  har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du har erfarenhet av järnvägsprojekt

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Dessa skickas till dig i samband med att ansökningstiden går ut och därför är det bra om du håller koll på din mail närmaste dagarna efter sista ansökningsdatum. 

Intervjuer är planerade att hållas via skype den 17-18 juni.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-04

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kristianstad
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis