Testledare inriktning teknisk test i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Testledare inriktning teknisk test. Vi vill ha din ansökan senast den 9 juni.

Som testledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Som testledare med inriktning mot teknisk test ansvarar du för frågor inom området teknisk test med en stödjande och rådgivande roll. Du kan ha expertkunskap inom något av områdena inom teknisk test som exempelvis automatiserad test, testdatahantering eller prestandatest. Du driver ditt arbete självständigt och har kontinuerlig kontakt med andra kompetenser såsom utvecklare, databasadministratörer, testledare och projektledare.

Sektionen Test och Kvalitetssäkring ansvarar för gemensamma funktioner inom testområdet. Vi levererar tjänster inom teknisk test gällande prestandatest och automatiserad test. Under kommande år kommer vi att komplettera med ytterligare tjänster inom teknisk test och testdatahantering är ett prioriterat område. Vårt uppdrag är att planera, genomföra och rapportera teknisk test för kravställt uppdrag för att bidra till en stabil it-leverans.

Tjänsten är placerad i Borlänge eller Gävle. Resor för möten och stöd i uppdragen förekommer.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. I rollen är det viktigt att kunna lösa problem utan att missa de långsiktiga strategierna, se logik och samband i komplex information eller miljö. Du har även god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt anpassar din kommunikation till mottagaren. Eftersom du kommer att samarbeta med olika intressenter har du förmåga att hitta lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning inom systemutveckling om minst 180 hp, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av test inom systemutvecklingsområdet
  • har erfarenhet av programmering i .NET
  • har erfarenhet av databashantering med SQL
  • har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av testautomatisering, testdatahantering eller prestandatest med hjälp av verktyg inom området
  • har certifiering inom testområdet ISTQB eller motsvarande
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Skypeintervjuer är planerade att ske enligt preliminär tidplan den 17/6.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-AB2 

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-09

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Öppen
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen