Underhållsingenjör Bana i Kristianstad

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Underhållsingenjör Bana. Vi vill ha din ansökan senast den 10 juni.

Som Underhållsingenjör Bana på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss

Som underhållsingenjör hos oss på underhållsdistrikt syd järnväg södra får du möjlighet att bidra till leveranserna som gör Sverige närmare. Du får vara en del i ett eller flera projektteam som leds av en Projektledare och vara dennes stöd i ditt kompetensområde. Tillsammans leverera ni säker och tillgänglig järnväg som tillgodoser samhällets behov av resor och transporter idag och i framtiden. Du ansvarar för din del i teamet som är banteknik. I rollen har du mycket kontakter internt, men också med allmänheten, kommuner och andra myndigheter.

Jag som blir din chef heter Ola Malmberg. Jag driver verksamheten framåt med fokus på resultat och med stor tillit till mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för och utveckla våra leveranser. Detta sker genom aktiv dialog där vi tillsammans bygger förtroende både internt och externt. Jag hoppas du vill vara med på vår resa att utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Om jobbet

Ditt medarbetskap

Inom järnvägsenheterna på underhållsdistrikt syd är vi ca 40 personer som jobbar i olika underhållsprojekt där vi till den södra järnvägsenheten söker en underhållsingenjör Bana. Som underhållingenjör är du projektets tekniska kompetens för Bananläggningen där du jobbar med räls, ballast och övrig banteknik inom järnväg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har teknisk utbildning, eftergymnasial utbildning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har aktuell och relevant erfarenhet av operativ underhållsverksamhet inom järnväg
  • har goda kunskaper inom järnvägsteknik/banteknik
  • Har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har god datorvana, särskilt goda kunskaper inom MS Office-paketet
  • har körkort för personbil.

Det är meriterande om du

  • har flerårig erfarenhet av banteknik i entreprenader
  • Har vana att jobba i projektteam
  • har ytterligare kompetens inom signal och/eller elkompetens

Befattningen ställer krav på god problemlösningsförmåga och ett lösningsorienterat arbetssätt. Du har förmåga att kommunicera och samverka med enskilda individer samt grupper och allmänhet. Du anpassar dig enkelt till nya omständigheter och förändringar och har förmåga att arbeta konstruktiv och behålla lugn även i stressade situationer.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-10

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Öppen
Ort
Kristianstad
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen