Inaktiv platsannons

Specialist inom BIM i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist inom BIM. Vi vill ha din ansökan senast den 13 juni.

Som BIM-specialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Vi söker nu en BIM-specialist som är redo för nästa steg i sin utveckling!

Om jobbet

Som BIM-specialist arbetar du med att stödja projektledning och teknikspecialister i hantering av objektorienterad information i modeller. Du följer upp informationshantering utifrån givna ramar, upprättar och implementerar styrande och vägledande dokument, samt bistår och stödjer projektledningen vid upphandling med avseende på krav och förutsättningar. Du kommer även vara kontaktperson för ansvariga inom BIM hos leverantören och ansvarar för övergripande modellsamordning samt vidareutveckling av arbetsmetodik i olika projektskeden.

I rollen som BIM-specialist kommer du även att arbeta med:

·        modellhantering och stötta projektmedlemmarna i arbetet med modeller. Du förbereder modeller inför visningar och hanterar modeller på möten

·        att följa upp och stämma av projekteringen avseende BIM

·        erfarenhetsåterföring och omvärldsbevakning för att ge det bästa stödet i både projektet och dess projektledning

Kvalifikationer

Som person är du självgående och trivs med att planera, prioritera och driva på ditt arbete för att uppfylla programmets och Trafikverkets gemensamma mål. Du behöver ha förmåga att se helhetsperspektiv utan att tumma på kvaliteten. Din kommunikationsförmåga är god och du förmedlar budskap på ett lätt och enkelt sätt. Då tjänsten innebär en stöttande roll med många kontakter både internt och externt så har du en hög samarbetsförmåga.

Vi söker dig som

  • har en civilingenjörs- eller högskoleutbildning, alternativt annan utbildning och aktuell erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års aktuell erfarenhet av BIM inom infrastruktur i anläggningsbranschen
  • har goda kunskaper i programvarorna Autodesk Navisworks eller Bentley View Connect
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av BIM i byggskedet (byggplanering, byggande, relationshandlingar och avslut)
  • har erfarenhet av BIM-arbete i beställarrollen inom anläggning
  • har erfarenhet av arbetsledande roll
Övrig information

Placeringsort är Solna.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-13

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis