Inaktiv platsannons

Specialist inom datasamordning i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist inom datasamordning. Vi vill ha din ansökan senast den 10 juni.

Som specialist inom datasamordning på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vill du vara en viktig del av våra stora komplexa infrastrukturprojekt med din specialistkunskap inom digital projekthantering? Se hit då har vi kanske jobbet för dig!

Inom enheten digital projekthantering hanteras strukturerad och sökbar information, tydliga arbetssätt samt kvalitetssäkring av data och handlingar. Som specialist på enheten har du möjlighet att följa byggprocessen från planering till överlämning och förvaltning.

I rollen kommer du, tillsammans med andra kollegor, att arbeta som stöd i våra stora investeringsprojekt. Du säkerställer att information från konsulter och entreprenörer levereras så att de passar Trafikverkets olika förvaltningssystem och att informationen är möjlig att återanvända.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att samordna den digitala informationshanteringen. I din roll ingår det att vara sakkunnig och sammanhållande gällande arbetssätt för informationsinsamling, informationsdelning, informationsåtkomst och säker informationshantering. Du säkerställer också att gällande arbetsmetodik och befintliga arbetssätt utvecklas, förankras och används. I din roll som specialist ingår det även att informera och utbilda i arbetssätt och krav, samt att medverka vid kravställning och uppföljning av leveranser.

Du kommer även att få möjlighet att ingå i ett kompetensnätverk och delta i utveckling av vår informationshantering, implementering av nya arbetssätt och erfarenhetsutbyte mellan Trafikverkets stora investeringsprojekt. 

Jag som blir din chef heter Johan och i min roll som chef förlitar jag mig på att bygga en relation med dig som anställd, där både du och jag hjälper varandra att bli bättre i våra roller. Det gör vi genom omtanke och en välvilja för varandra där vi drivs av en ständig törst på att vilja utvecklas.

Kvalifikationer

Arbetet kräver en god kommunikationsförmåga för att kunna förmedlar budskap till mottagare på ett pedagogiskt sätt. Du behöver kunna ta eget ansvar och vara självgående i din roll. Du har också mycket kontakter i din roll, både internt och externt, så det är viktigt att du är lyhörd och har en god samarbetsförmåga. Din problemlösningsförmåga är god och du bidrar till ett gemensamt arbetssätt och strukturer.

Vi söker dig som

  • har flerårig aktuell erfarenhet av att ansvara för datasamordning och/eller informationshantering
  • har teknisk högskoleutbildning alternativt annan utbildning kombinerat med arbetslivserfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har god erfarenhet av att vara administratör i dokumenthanteringssystem såsom tex SharePoint och/eller ProjectWise
  • har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har arbetat med datasamordning/informationshantering i projektverksamhet inom järnväg
  • har mycket god erfarenhet av att arbeta med FME eller annat liknande automatiseringsverktyg
Övrig information

För att bidra till en mer fördomsfri och kompetensbaserad process så strävar vi efter en CV-fri rekrytering. Det innebär att du inte ska bifoga något CV när du registrerar din ansökan. Det första urvalet kommer istället att baseras på dina svar på urvalsfrågorna, det är därför viktigt att du besvarar alla dessa frågor noggrant. För att kunna ansöka så kommer du ändå, på grund av hur vårt rekryteringssystem är uppbyggt, uppmanas att bifoga CV men bifoga istället ett word-dokument med dina kontaktuppgifter.

Ansökan

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-10

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis