Specialist inom kravhantering i Umeå

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist inom kravhantering. Vi vill ha din ansökan senast den 13 juni.

Som specialist inom kravhantering på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Inom enheten digital projekthantering hanteras strukturerad och sökbar information, tydliga arbetssätt samt kvalitetssäkring av data och handlingar. Som specialist på enheten har du möjlighet att följa byggprocessen från planering till överlämning och förvaltning. Du kommer att arbeta i en matrisorganisation där du verkar i ett stort infrastrukturprojekt. 

I tjänsten som specialist inom kravhantering arbetar du med att stötta teknikspecialister i kravhantering och kravformulering. Du kommer att arbeta med att vidareutveckla arbetssätten och säkerställa att de specifika kraven i projektet är spår- och sökbart. Du jobbar i nära samarbete med kravägarna inom ex berg, geoteknik osv. Samtliga krav dokumenteras strukturerat och systematiskt i vårt kravhanteringsverktyg Doors NG. Den kravmängden analyseras och följs upp i projektet och är en viktig del i att stötta projektledningen.

Du kommer även att få möjlighet att ingå i ett kompetensnätverk och delta i utveckling av vår informationshantering, implementering av nya arbetssätt och erfarenhetsutbyte mellan Trafikverkets stora investeringsprojekt.  

Kvalifikationer

Som person är du självgående och trivs med att strukturera upp och driva ditt eget arbete. Du har en god kommunikationsförmåga och förmedlar budskap till dina mottagare på ett lätt och enkelt sätt. Då tjänsten innebär en stöttande roll med många kontakter både internt och externt så har du en hög samarbetsförmåga och du har lätt för att skapa relationer.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskolutbildning, alternativt annan utbildning som tillsammans med aktuell erfarenhet bedöms likvärdig
  • har några års aktuell erfarenhet av och kunskap om hela kravhanteringsprocessen
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
  • har goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av projektverksamhet inom järnväg och väg
  • har god erfarenhet som administratör av ett kravhanteringsverktyg ex Doors NG
Övrig information

Placeringsort är Solna, Umeå och Luleå. 

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-13

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Öppen
Ort
Umeå
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen