Inaktiv platsannons

Projektledare ERTMS i Malmö

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare ERTMS. Vi vill ha din ansökan senast den 10 juni.

Som Projektledare i ERTMS på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. ERTMS (European Railway Transport Management System)är ett av Trafikverkets största program och innebär ett teknikskifte på hela den svenska järnvägen. Införandet av det nya signalsystemet, ERTMS, ger ökad driftsäkerhet, förbättrad underhållssituation

och möjliggör digitalisering av järnvägen.

Om jobbet

För dig som vill vara med på förändringsresan kan vi nu erbjuda en spännande roll som Projektledare med ansvar att leda funktion Teknik inom Projekt Utrullning. Ditt team består av projektingenjörer och teknikspecialister inom olika teknikområden. Projekt Utrullning ansvarar för införande av ERTMS på den svenska järnvägen. Införandet är baseras på ett industriellt tänkande med syfte att skapa effektiva och repetitiva processer. 

Dina huvudarbetsuppgifter som projektledare för funktion teknik är att

·        Arbetsleda resurserna inom funktionen

·        Delta i Utrullnings ledningsgrupp och där bidra till ledning och styrning av hela projektet

·        Leda tekniska utredningar och ta fram beslutsunderlag för möjligheter till förenkling och kostnadseffektivisering.

·        Vara projektets representant i Ytteranläggningsprodukten (forum för beslut).

Ditt bidrag i samverkan inom teamet och med övriga delar av ERTMS-programmet är viktigt för att säkerställa kvalitet och framdrift. Du blir en viktig spelare för framgången i projektet. För rätt person väntar ett spännande arbete med stora utvecklingsmöjligheter!

 Möjliga placeringsorter: Malmö, Örebro, Göteborg, Luleå.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som ledare i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi ser att du har:

  •  universitets- eller högskoleutbildning med teknisk inriktning om minst 180 hp (120p), alternativt annan utbildning kompletterad med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  •  flerårig, aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som projektledare av tekniska projekt.
  •  flera års erfarenhet av att leda tekniska specialister
  •  aktuell och relevant erfarenhet av förändringsledning
  •  goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av att arbetat i järnvägsprojekt
  • erfarenhet av arbetat med komplexa digitaliserade systemÖvrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi planerar att hålla digitala intervjuer under vecka 25. 

 

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-10

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis