Teknisk specialist bergteknik i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Teknisk specialist bergteknik. Vi vill ha din ansökan senast den 9 juni.

Som bergteknisk specialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vi söker dig som vill vara med och forma hållbara lösningar i några av Sveriges största investeringsprojekt inom väg- och järnväg.

Som specialist inom bergteknik får du vara med och påverka Trafikverkets roll som aktiv beställare och fortsatta strävan att ligga i framkant gällande utveckling och omvärldsbevakning. Vi arbetar just nu aktivt med att utveckla regelverket inom Tunnelbyggande och du har möjligheten att ta en aktiv roll i detta utvecklingsarbete. Du erbjuds även att arbeta strategiskt med bergtekniska frågeställningar och får möjlighet att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer, både nationellt och internationellt.

I ditt arbete kommer du att stödja våra allra största byggprojekt där du har ett viktigt uppdrag som bärare av kunskap och erfarenhet. Ditt arbete innebär nära samarbete med övriga projektmedlemmar och teknikområden där ni tillsammans arbetar i projektets olika skeden för att få fram de bästa lösningarna avseende tekniska aspekter, miljö, livscykelkostnad och samhällsnytta. Din roll innebär även nära samarbete med externa parter såsom projektörer och entreprenörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har civilingenjörsexamen inom väg och vatten, alternativt annan ingenjörs/högskoleutbildning i kombination med aktuell och relevant erfarenhet
  • har flerårig erfarenhet inom bergteknik eller bergmekanik från bergbyggnadsprojekt i projekteringsskedet, exempelvis väg- eller järnvägsprojekt, större gruvprojekt, vattenkraft, oljelager
  • har god erfarenhet av normer, standards och praxis inom området
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du

  • har haft en arbetsledande roll, exempelvis som projekteringsansvarig vid anläggningsprojekt eller annan arbetsledande roll som vi bedömer likvärdig
  • har arbetat med forskningsprojekt inom bergteknik
  • har arbetat med att ta fram och/eller utveckla krav, riktlinjer och/eller regelverk

Som person arbetar du strukturerat och proaktivt utifrån ett helhetsperspektiv och för det goda samarbetet för att leverera bästa möjliga lösning till projektet. Då arbetet innebär flera interna och externa kontakter är det viktigt att du har förmåga att skapa att kommunicera tydligt med din omgivning. Du ingår även i komplexa byggprojekt vilket ställer krav på att du har en god problemlösningsförmåga.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-09

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Öppen
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen