Inaktiv platsannons

Utredare stationer elkraftsystem i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Utredare stationer elkraftsystem. Vi vill ha din ansökan senast den 17 juni.

Som utredare för förvaltning av stationer inom elkraftsystem på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vi söker nu en ny kollega till sektionen Elkraftssystem.

Inom sektionen arbetar nationella förvaltare och utredare med förvaltning och kravställning av elkraftsanläggningar inom järnväg. Nu söker vi en utredare för förvaltning av stationer inom elkraftsystem som främst kommer att stötta kollegor inom teknikområde stationer inom icke linjebunden elkraft och utföra arbetsuppgifter inom teknikområdet. Inom teknikområdet ansvarar vi för tillståndsbedömning av våra anläggningar samt kravställning av åtgärder för att vidmakthålla statusen.

Du kommer främst att arbeta med förvaltning av nya stationer

 • Stötta Projekt och Underhållsorganisationen med kvalitets och garantifrågor som resurs åt ansvarig förvaltare
 • Upprätta och granska krav på ny eller förändrad anläggning
 • Analysera och tillståndsbedöma anläggningar inom teknikområdet
 • Delta i förvaltning av vårt underhållssystem
 • Medverka i regel- och standardiseringsarbete
 • Genomföra utredningar inför åtgärdsbeskrivning av nya anläggningar

Du kommer även att med kollegor tillhörande andra verksamhetsområden inom Trafikverket, samverka och arbeta med kvalitetssäkring för anläggning under produktion och i garantifas.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom elkraftteknik eller annan utbildning tillsammans med relevant erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • minst ett par års erfarenhet av anläggningsprojekt inom elkraft där du förvärvat dig god kunskap inom entreprenadjuridik
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • körkort för personbil

Det är meriterande om du har

 • flerårig erfarenhet av förvaltning samt drift och underhåll av elkraftanläggningar
 • erfarenhet av projektering och/eller konstruktion av högspänningsanläggningar
 • erfarenhet från utredningsarbete, planering och ekonomiska kalkyler (LCC)
 • erfarenhet av arbete med omformare eller frekvensomriktare
 • goda kunskaper i engelska

För att lyckas i rollen ser vi att du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Självständigt kan du strukturera ditt angreppssätt och driva dina processer vidare. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande, har intresse för att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-17

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis