Inaktiv platsannons

Säkerhetsspecialist i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Säkerhetsspecialist. Vi vill ha din ansökan senast den 7 juni.

Som Säkerhetsspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

I tjänsten som säkerhetsspecialist, kommer du att ha en nyckelroll för att främja en god säkerhets- och informationssäkerhetskultur inom organisationen. Du bevakar och deltar i nätverk inom kompetensområdet samt bidrar till utveckling och förbättring av arbetssätt. Du arbetar operativt med säkerhetsfrågor, stödjer, utvecklar samt följer upp områden inom totalförsvarsuppdraget, systematiskt brandskyddsarbete, fysisk skydd, krisberedskap, informationssäkerhet och säkerhetsskyddsfrågor.

Du är ett stöd till organisationen i säkerhetsfrågor kopplat till olika teknikområden inom verksamhetens ansvarsområde inklusive tolkningar av lagkrav och regler. Vi ser att du exempelvis leder och/eller är delaktig vid:

 • analyser, planering och klassificering inom anläggnings- och informationssäkerhetsområdet
 • säkerhetsskyddsanalyser
 • risk- och sårbarhetsanalyser
 • utbildningar och implementeringar
 • bedömningar, rådgivning och stöd till beslutsunderlag
 • besvarar remisser inom området

Det dagliga arbetet innebär att du har många kontakter inom Järnvägssystem men även med övriga avdelningar i vår underhållsverksamhet och övriga delar av Trafikverket. Säkerhet är en fråga som berör hela Trafikverket.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har en god samarbetsförmåga och god kommunikationsförmåga då tjänsten innebär mycket samarbete med både interna och externa parter. Därför är det viktigt att du kan kommunicera på ett tydligt och anpassat sätt för att nå fram med informationen till mottagaren. För att lyckas i rollen är du analytisk och arbetar bra med komplexa och mångfacetterade problem. Du har även en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete.

Vi söker dig som

 • har akademisk examen inom ett område som är relevant för tjänsten eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har erfarenhet av arbete med informationssäkerhet, säkerhetsskydd och samhällssäkerhet
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet från järnvägsbranschen
 • har dokumenterad kunskap om lagar, regler och föreskrifter inom säkerhetsområdet
 • har erfarenhet av att leda säkerhetskyddsanalyser, risk- och sårbarhetsanalyser eller liknande utredningar
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer sker via Skype.

Möjlig placeringsort är: Göteborg, Borlänge, Gävle, Solna, Linköping, Norrköping, Uppsala, Västerås, Örebro, Jönköping eller Skövde.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-06-07

Publicerad den

01-06-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis