Inaktiv platsannons

Två Fordonsförvaltare för Pendeltåg och Mälartåg till MTR Tech i Stockholm

... Vårt huvuduppdrag idag på MTR Tech är att förse Stockholms tunnelbana och pendeltåg med driftsäkra fordon. I december 2020 vann MTR upphandlingen för Mälartågstrafiken...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Vårt huvuduppdrag idag på MTR Tech är att förse Stockholms tunnelbana och pendeltåg med driftsäkra fordon. I december 2020 vann MTR upphandlingen för Mälartågstrafiken och kommer i december 2021 att ta över trafik och underhåll för Mälartåg. Vi behöver därför utöka vår organisation med en fordonsförvaltare som kan arbeta direkt med Mälartågstrafikens Regina- och ER1-fordon samt stötta upp vår befintliga organisation med en fordonsförvaltare som arbetar med Pendeltågens X60 fordonsflotta.

I rollen som Fordonsförvaltare på MTR Tech förväntas du säkerställa att fordonen förvaltas, utvecklas och underhålls ur ett långsiktigt LCC perspektiv så att funktion, prestanda och status upprätthålls under fordonens hela livslängd. Du har övergripande ansvar för förvaltningsplanen som innefattar planering, genomförande och uppföljning samt för att den kommuniceras till såväl interna som externa intressenter.

Dina huvudsakliga uppgifter är:
Bevaka fordon och komponenters operativa prestanda, tillstånd och övriga viktiga aspekter samt initiera åtgärder där behov finns med fokus på kostnadseffektivitet och livscykelperspektiv
Analysera fordonens driftsäkerhet, felutfall och underhållsbehov samt föreslå förbättringsåtgärder
Initiera, leda och leverera teknikuppdrag
Ansvar för fordonens konfiguration och den ändringshantering som rör fordonen och dess komponenter
Samordna frågor som rör uppgraderingsprojekt, ombyggnader eller utredningar kopplat till fordonsflottan
Ansvara för fordonens underhållsplan och upplägg i Maximo rörande all tillhörande ändringshantering
Arbete med fordonsdokumentation
Bevaka myndighetskrav och agera MTR Techs representant i samtalen med Trafikförvaltningen
Bidra i arbetet med ständiga förbättringar, utveckla processer för förvaltning av tillgångar i enighet med krav och standarder så som ISO 55000.


Tjänsten avser heltid med huvudsaklig placering i Älvsjödepån men kan förekomma besök i andra depåer. Du kommer att samarbeta med andra kompetenta tekniska specialister, projektledare, fordonsförvaltare och andra specialister inom MTR Tech och Trafikförvaltningen. Arbetstiderna är förlagda dagtid och du arbetar under överenskommelse om förtroendearbetstid, det vill säga du är mål- och resultatfokuserad och arbetar under principen frihet under stort eget ansvar. Resor till depåerna kan förekomma i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är handlingskraftig, strukturerad och lösningsorienterad med en god social kompetens. Du har god analytisk förmåga och du kan sortera ut det som är viktigt att prioritera. Du har förmåga att kunna arbeta i team men även självständigt samt driva och slutföra projekt i tid och med hög kvalitet. Det är viktigt är att Du som person har goda kommunikativa egenskaper samt förmåga att koordinera och skapa samsyn mellan olika intressenter.

Vidare har du:
Eftergymnasial utbildning inom teknik, ekonomi eller motsvarande
Flerårig arbetslivserfarenhet av arbete med fordonsteknisk inriktning gärna inom området spårbundna fordon
Har du erfarenhet av fordonsunderhåll är det meriterande
Mycket goda kunskaper i svenska, och goda kunskaper engelska, i tal och skrift
Mycket goda kunskaper i Office-paketet och god datorvana

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Snarast möjligen enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-15
Referensnummer: C57689

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

Kontakt

Kontaktpersoner

  • MTR Rekrytering

    Mail:

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök .

MTR Tech är ett underhållsbolag som spelar en vital roll för resenärer inom den spårburna trafiken. Vi utför löpande underhåll och reparationer av fordon inom järnväg och tunnelbana och arbetar samtidigt med ständiga förbättringar av fordonens leverans och prestanda så att du som reser får en säker, punktlig och hållbar resa varje dag.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)