Inaktiv platsannons

Kredithandläggare Stockholm

Om tjänsten

Bluestep Bank är specialister på bolån och ett komplement till de traditionella bankerna. Vi är en modern nischbank som fokuserar på kundens framtida betalningsförmåga och tror på finansiell inkludering av fler. Vår mission är att erbjuda människor som av olika anledningar inte kan få lån hos sin traditionella bank ekonomisk trygghet. Våra grundvärderingar är Professionell, Respekt, Driv och Annorlunda. Vi arbetar för att våra medarbetare ska känna för vårt uppdrag och att våra värderingar ska genomsyra vårt agerande i vardagen.

Bolaget startades i Sverige 2005 och har sedan dess hjälpt tiotusentals människor att komma in på bostadsmarknaden. Numera finns vi även i Norge och Finland. Bluestep Bank ägs sedan 2017 av EQT, som har hjälpt oss att ta steget vidare in i en alltmer digitaliserad bransch och satt en tydlig agenda för framåtanda och tillväxt. Vi är över 300 anställda fördelat mellan huvudkontoret i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Helsingborg. Företagskulturen är starkt präglad av entreprenörskap och teamkänsla i kombination med att vi är väletablerade och har en trygghet som kommer med ett större bolag. Bluestep Bank har medarbetare med mycket varierande ursprung och bakgrund och vi är övertygande om att det gör oss bättre på att förstå och möta våra kunders behov!

 

Om tjänsten

Som kredithandläggare kommer du att ingå i en grupp om ca 7 personer med huvuduppgift att handlägga våra mer komplicerade bolåneärenden och där du har mandat att bevilja det ärende du själv handlägger.

Du arbetar även med att löpande följa upp och rapportera bankens kreditgivning och säkerställer att kreditgivningen sker inom den satta risknivån och i linje med bankens mål. Vår fokus är att bidra till att bibehålla hög kvalitet i kreditportföljen samtidigt som vi bidrar till att effektivisera kreditgivningen och utveckla bankens bolåneaffär

I rollen ingår även ansvar i att vara med i olika utbildningsaktiviteter för nyanställda på Bluestep Bank samt att stötta bolånespecialisterna i deras arbete.


Din profil

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av kreditgivning och har eller har haft egen beviljningsrätt. Du har djupgående kunskaper om hela processen i kreditgivning inklusive kompetens för relevanta externa regelverk. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med bostadsrättsföreningar, friköp av bostadsrätt till fastighet eller kreditgivning till företag.

Du har relevant utbildning inom ekonomi, gärna på högskolenivå. Godkänt bolånetest (Swedsec bolån) är meriterande. Arbetet med bolån förutsätter godkänt bolånetest från 1 januari 2018.

Rollen ställer höga krav på att du är noggrann, strukturerad och har hög integritet.

Som person är du självgående med ett starkt driv samtidigt som du är pedagogisk och kommunikativ. Kontaktytorna är många och vi ser därför att du har en god samarbetsförmåga med intresse för att utveckla goda relationer.

Tillsammans med din grupp och kollegor verkar du för såväl hög kvalitet som affärsmässighet. Du har utöver detta ett intresse att vara med och bidra till att vi har bra och kundvänliga processer, som vi ständigt utvecklar och förbättrar. Du är en lagspelare och föregår med gott exempel och lever efter våra värderingar: driven, professionell, respekt och annorlunda.

Arbetet förutsätter att du är bra på att uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.


Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Kontor / Administration | Ekonomi / Juridik | Heltidsjobb (förstajobb)