Inaktiv platsannons

Produktionsingenjör i Mellansel

F... Bosch Rexroth AB i Mellansel utvecklar, producerar och levererar världsledande hydrauliska drivsystem och tjänster under varumärket Hägglunds. Verksamheten har ett globalt försäljnings- och serviceansvar med säljbolag...

Om tjänsten

Företagsbeskrivning

Bosch Rexroth AB i Mellansel utvecklar, producerar och levererar världsledande hydrauliska drivsystem och tjänster under varumärket Hägglunds. Verksamheten har ett globalt försäljnings- och serviceansvar med säljbolag och serviceverkstäder över hela världen. Våra kunder finns inom många branscher, bland annat återvinning, gruvdrift, socker, plast och olja. Den gemensamma nämnaren är kunder som kräver det mesta och det bästa.

Bosch Rexroth AB har cirka 400 medarbetare i på affärsenhetens huvudkontor Mellansel. Tillsammans med försäljnings- och serviceteamen över hela världen arbetar cirka 600 medarbetare med våra Hägglundsprodukter.

Bosch Rexroth ingår i Bosch Group med cirka 400,000 anställda. Bosch Group utsågs 2020 av affärstidningen Forbes till en av världens 10 bästa arbetsgivare.

Välkomna till oss!

Jobbeskrivning

Vi utökar nu vår produktionsavdelning med ytterligare en skicklig Produktionsingenjör som vill arbeta för att utveckla produktionsprocesser, tekniska lösningar och arbetssätt. Rollen som Produktionsingenjör hos oss innebär till stor del att både leda strategiska utvecklings- och investeringsprojekt samtidigt som arbetsuppgifter på mer operativ nivå förekommer för att stötta produktionen i dagliga tekniska utmaningar. En rolig kombination av strategiska och operativa frågor i produktionsmiljö helt enkelt!

Dina arbetsuppgifter:

  • Organisera och leda produktionsrelaterade utvecklingsprojekt och investeringsprojekt.
  • Ta fram kalkyler för förbättringsarbete och investeringar i produktionen.

  • Leda grundorsaksanalyser och utifrån dessa utveckla förbättringar och tekniska lösningar.

  • Leda medarbetare i produktionen genom att fördela arbetsuppgifter när det behövs.

  • Initiera och vara drivande i anskaffning och utveckling av systemstöd som exempelvis off-line programmering.

  • Sammanställa och analysera data.

  • Vara delaktig i produktionens dagliga verksamhet genom att stödja vid uppkomna situationer i vår maskinpark.

  • Utveckla effektiva processer och arbetssätt.

  • Supportera inköp med underlag i leverantörsprocesser.

Kravspecifikation

Vi söker dig som har stort tekniskt kunnande och gedigen processkompetens inom skärande bearbetning och slipning. Vi tror att du är en målinriktad person som tar egna initiativ och hittar nya vägar och arbetssätt. Du behöver ha naturlig förmåga att initiera, genomföra och slutföra projekt och utvecklingsarbeten. Meriterande om kunskap finns om CAM-system.

God samarbetsförmåga och social kompetens är en självklarhet då en stor del av din vardag blir att samarbeta med andra både internt och externt. Du behöver ha god kommunikationsförmåga med fallenhet för att bygga goda relationer med kollegor och samarbetspartners. Du behöver kunna kommunicera både på svenska och på engelska i såväl tal som skrift.

Vidare tror vi att du är en metodisk och ordningsam person med god problemlösningsförmåga där arbete både i grupp och självständigt är naturligt för dig. Att analysera och sammanställa data är inget problem för dig.

Vår maskinpark som du kommer jobba mycket i består till största del av Siemens och Okuma styrsystem, så har du erfarenhet av dessa är det meriterande. Erfarenhet av digitalisering inom tillverkande industri är också meriterande men inget krav.

Ytterligare information

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta Produktionschef Monica Nygren på telefonnummer 070 2369682.

Vill du söka tjänsten? Välkommen att skicka in din ansökan senast den 15 augusti.

Våra fackliga kontaktpersoner för tjänstemän är Fredrik Wallin (Unionen), Dan Berglund (Ledarna) och Hanna Hagström (Sveriges Ingenjörer). Samtliga kan nås via vår växel på 0660-870 00.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Mellansel
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Mellansel | Heltidsjobb (förstajobb)