Inaktiv platsannons

Tax Manager med fokus på Moms- och punktskatter till OKQ8 Scandinavia i Stockholm

Drivs du av att jobba i en spännande miljö med varierande arbetsuppgifter? Brinner du för försäljning, kundfokus och att ge det bästa värdskapet i alla kundmöten? Då är det dags att se hit!

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Vår bransch är en av de främsta orsakerna till klimatförändringarna och om vi ska finnas kvar om tio år behöver vår affär förändras i grunden. Vi förstår det och omställningen till fossilfrihet har börjat. Vi vill leda den transformationen och hjälpa våra kunder att, utifrån sina förutsättningar, minska sina klimatavtryck. Vill du vara med och bidra till hållbar utveckling på riktigt? Följ med på vår resa mot en fossilfri framtid!

Avdelningen Group Accounting & Tax behöver nu rekrytera en person som ska ha ett övergripande och operativt ansvar för bolagets skattehantering. Rollen kommer att vara bred men ha ett särskilt fokus på moms- och punktskatter.

Rollen

Du kommer att ha ett övergripande funktionellt ansvar för att driva och utveckla OKQ8s skattearbete. Din roll kommer att vara bred med ett såväl strategiskt som operativt ansvar. Några exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden är:

Moms och punktskatter

  • Säkerställa efterlevnad av relevant skattelagstiftning i Sverige och Danmark
  • Identifiera, implementera och följa upp förändringar i relevanta regelverk/lagar i Sverige och Danmark samt arbeta proaktivt med hur dessa förändringar påverkar OKQ8s verksamhet
  • Fungera som stöd till Affärsverksamhet, Shared Service samt Kundservice i skatterelaterade frågor
  • Delta i olika typer av projekt där skattefrågor bör beaktas
  • Genom löpande uppföljning och stickprovskontroller säkerställa att koncernen har kvalitativa och effektiva processer för skattehanteringen avseende moms och punktskatter
  • Tillvarata OKQ8s intressen och representera bolaget i storföretagsgruppen på Svenskt Näringsliv samt i konkurrenskraftsutskottet på Drivkraft Sverige

Transfer Pricing

  • Säkerställa lagstadgad dokumentation och interna avtal för all koncernintern handel samt se till att rätta prissättningsmetoder appliceras
  • Identifiera och eskalera risker
  • Driva förändring, förenkla och effektivisera arbetet

Förutom ovanstående kommer naturligt en mängd andra uppgifter att ingå, ej begränsade till; fungera som bolagets kontaktperson mot Skatteverket och revisorer, besvara remisser och förfrågningar, vara behjälplig vid upprättande av inkomstdeklarationer, arbeta rådgivande gällande avdragsrättsliga frågor och skattefrågor kopplade till utdelning, förvärv och koncernbidrag, kvalitetssäkra riskreserver och skatteberäkningar i balansräkningen.

Det finns en flexibilitet och tjänsten kan antingen vara stationerad i Stockholm eller i Södra Sverige. Du kommer att rapportera till Head of Group Accounting & Tax.

Kvalifikationer

Vi söker

Kvalifikationer

Du har relevant akademisk examen i juridik och/eller ekonomi samt flerårig erfarenhet av att arbeta med moms- och punktskattefrågor på konsultbyrå, Skatteverket eller på bolag. Det är meriterande om du även arbetat med Transfer Pricing och Inkomstskatt. Vidare är du bra på att analysera det komplexa, värdera vad som är viktigt och sedan kommunicera detta på ett begripligt sätt till verksamheten. Din kommunikativa och pedagogiska förmåga bör därför vara god och du stimuleras av att hjälpa och utbilda andra. För att vara lyckosam för uppdraget trivs du av att arbeta i en bred roll med många kontaktytor såväl internt som externt.

Som person är du kvalitetsmedveten, ansvarstagande, strukturerad och proaktiv. Du trivs i en miljö som kännetecknas av initiativ och högt tempo, där den ena dagen inte är den andra lik. Vidare har du god förmåga att arbeta självständigt och driva dig själv samtidigt som du uppskattar att ingå i ett team som kännetecknas av samarbete.

Eftersom rollen innebär att hålla sig uppdaterad och ligga steget före när det gäller utvecklingen inom skatteområdet, är det avgörande att du är engagerad, nyfiken och proaktiv.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar OKQ8 med Ogunsen Executive Search. Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev med beskrivning varför du är intresserad av tjänsten och vad du bedömer att du skulle kunna tillföra. Arbetet med urval och intervjuer kommer att påbörjas innan semestrarna med ett uppehåll från mitten av juli till slutet av augusti då arbetet återupptas igen. Alla ansökningar hanteras konfidentiellt.

OKQ8 Scandinavia arbetar för att vara en jämställd arbetsplats med medarbetare som trivs och utvecklas och där olikheter uppmuntras. Vi vill vara ett företag som speglar samhället, med en inkluderande kultur som hjälper till att minska utanförskap och bidrar till mångfald.

Vi har riktigt bra förmåner
  • Tjänstepension och friskvårdsbidrag

  • Lunchbidrag som betalas ut med lönen

  • Fri läkarvård upp till högkostnadsskyddet

  • Möjlighet till ersättning vid föräldraledighet

  • Lån via OKQ8 Bank till rabatterade priser

  • Personalrabatt på våra stationer

  • 3 extra klämdagar varje år, utöver semester

  • Utbildningar via interna plattformar

  • Fler personalerbjudanden i förmånsportalen

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Deltidsjobb