Inaktiv platsannons

E-mail Marketing Specialist (Vikariat) till Åhléns i Stockholm

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 57 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Vi är varuhuset som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns omsätter 4,8 miljarder och varje år tar våra 3 000 skickliga medarbetare emot ca 80 miljoner besök. Åhléns Outlet är ett dotterbolag. Åhléns är en del av detaljhandelskoncernen Axel Johnson AB.

Om tjänsten

  • Ansök senast: 27 juli 2021
  • Stockholm
Arbetsuppgifter

E-mail Marketing Specialist (Vikariat) till Åhléns – var med och utveckla CRM kanalen för en av Sveriges största kundklubbar!

Just nu söker vi en datadriven E-mail Marketing Specialist till Åhléns team Always on, en del av Åhléns Marknadsavdelning. Always on är ett datadrivet team som har som uppdrag att driva försäljning, engagera och inspirera kunderna via medlemsprogrammet samt att skapa kundinsikt för utveckling av Åhléns erbjudande, säljkanaler och kommunikation. Hos oss får du möjlighet att vara med och utveckla ett av Sveriges starkaste medlemsprogram!

Åhléns är ett värderingsstyrt företag och genom ett starkt affärsmannaskap blir vi lite bättre varje dag.

Vi erbjuder

Som E-mail Marketing Specialist är du med och skapar Åhléns CRM-kommunikation designmässigt ur ett datadrivet perspektiv. Du kommer att producera och följa upp kommunikationen för e-mail, SMS och DR. Du har för vana att jobba med mätbara mål och uppföljning. Vi använder oss av segmenteringsmodeller och rekommendationsmotorer för att kunna skapa relevans och du skall ha grundläggande förståelse för hur dessa fungerar.

Du är effektiv och kan hålla flera produktioner och projekt igång samtidigt. Du är van vid att skapa innehåll i program som t.ex. Photoshop och Illustrator. Du har erfarenhet av att arbeta i CRM/Marketing automationsystem som t.ex. Emarsys. Du har grundläggande kunskap om HTML-kodning. Du kommer även att arbeta med automatiserade triggermail.

Du kommer att arbeta tätt tillsammans med våra analytiker och kampanjansvariga mot de övergripande målsättningarna att stärka Åhléns medlemsprogram samt bygga långsiktiga och lönsamma kundrelationer. Fokus ligger på att attrahera, engagera och behålla medlemmarna samt att skapa värden för kunden som stärker relationen till Åhléns.

Rollen innebär att:

  • Utifrån våra segmenteringsmodeller och vår rekommendationsmotor ansvara för att hålla ihop visuellt uttryck, copy och anpassa kommunikationen för respektive kanal som e-post, SMS och DR.

  • Du har ett starkt försäljningsfokus och brinner för att testa och mäta effekten av kommunikationen genom bland annat A/B tester

  • Arbeta med att förbättra och skapa personliga automatiserade flöden runt kundresan

Kvalifikationer

Vi söker dig

Vi på Åhléns är övertygade om att när vi delar med oss av kunskaper och erfarenheter, framgång och entusiasm, gör vi varandra bättre. Till oss tar du med dig:

  • Generell förståelse för analys- och segmenteringsmodeller

  • Erfarenhet av CRM och förståelse för omnikanalsstrategi men med fokus på e-mailkampanjer

  • God erfarenhet av Photoshop med förmåga att jobba med bilder och animationer. Du skall även kunna skriva copy och har en god känsla för det visuella.

  • Erfarenhet av Emarsys eller annat CRM/Marketing automationsystem.

  • Kunskaper i HTML

  • 3-5 års erfarenhet av datadriven kundkommunikation

  • Erfarenhet från retail och e-handel är meriterande

  • Relevant akademisk utbildning

Tjänsten är ett vikariat på heltid (1 år) och vi ser gärna att du kan börja hos oss 15 september 2021. Du är placerad på Åhléns Servicekontor på Ringvägen i Skanstull.

Urval kan komma att ske löpande, skicka in din ansökan redan idag!

Vi välkomnar alla och värdesätter mångfald; våra medarbetare är alla unika och vi behandlar var och en som individer. Vi är engagerade, ger allt på jobbet och värdesätter att ha balans i livet. Med det hälsar vi dig välkommen till Åhléns!

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej