Inaktiv platsannons

HR Specialist Rekrytering i Jönköping

Om tjänsten

Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss får du göra både och. Nu söker vi en HR specialist inom drift och underhåll till vårt kontor i Jönköping. Inom Svevia kombinerar vi det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med storföretagets stabilitet. Här får du möjlighet att utvecklas som en specialist på väg - med engagemang, samarbete och ansvar.

Ditt uppdrag som HR Specialist 

Som HR Specialist inom Division Drift, region Syd ingår du i en av Driftens tre regioner bestående av cirka 300 medarbetare. Du kommer att ingå i ett HR team bestående av en Chef HRBP och 3 HRBP samt 1 HR specialist. Du sitter placerad i Jönköping och rapporterar till Chef HRBP. Region syd sträcker sig från Värmland, Norrköping ner till Skåne, därmed förekommer resor och övernattningar inom landet några tillfällen per månad.

I rollen som HR-specialist kommer du främst stötta chefer i att genomföra professionella rekryteringsuppdrag. Du har huvudansvaret för rekrytering i regionen och agerar ett tryggt och vägledande stöd till rekryterande chefer. Från uppstart av processen till anställning, du genomför exempelvis annonsering, intervjuer, tester och referenstagning. Vidare bidrar du i arbetet med att förbättra vår kompetensbaserade rekryteringsprocess samt andra utvecklingsprojekt kopplade till rekrytering, anställning, onboarding och vårt Employer brand. I din roll ansvarar du även för att omvärldsbevaka och delta i nätverk. Du arbetar både med tjänstemän och yrkesarbetare samt praktikanter i regionen. Att ha rätt medarbetare med rätt kompetens och rätt chefer med rätt ledarskap på plats är avgörande och här kommer du att spela en mycket viktig roll. 

Arbetsuppgifter:

  • Ha ansvar för rekryteringsprocessen i regionen
  • Ha ansvar för intern rekrytering till utvecklingsprogram
  • Arbeta med vår företagskultur, värderingar, och jämställdhets- och mångfaldsfrågor
  • Rekrytering till Svevias Traineeprogram
  • Employer branding - LinkedIn, studentkontakter etc.
  • Övergripande kontakt med högskolor och universitet
  • Rekryteringsutbildning för chefer
  • Övriga projekt som kan uppkomma inom HR
  • HR, övriga arbetsuppgifter

Beroende på behov, din erfarenhet och ditt intresse kan det också bli aktuellt med andra arbetsuppgifter inom HR-området, vi har ett arbetssätt som präglas av prestigelöshet och samarbete.

Vem är du?

Som person är du drivande och nyfiken på både människor och organisation. HR teamet stöttar och bidrar i verksamheten och det gör vi med energi och engagemang. Det är mycket viktigt att du har förmåga att vara tydlig och affärsmässig i din kommunikation och anpassar ditt bemötande efter den du kommunicerar med. På så sätt skapar du goda relationer och ett högt förtroende i organisationen. Du är noggrann och känner dig hemma i ett arbete där du får blanda administrativa uppgifter med många sociala kontakter, både via mail och via personliga möten. Du trivs i en arbetsmiljö med många kontaktytor och framförallt brinner lite extra för rekrytering.

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning inom HR eller motsvarande, samt har tidigare erfarenhet av arbete med rekrytering. Har du kunskap i, och erfarenhet av rekryteringssystem likt Teamtailor är det meriterande samt är certifierad i testverktyg. Du behöver vara obehindrad i svenska språket i tal och skrift och B-körkort är ett krav. 

En del av något större 

Svevia är i dag Sveriges största driftentreprenör. Inom drift och underhåll sköter vi bland annat sommar- och vinterväghållningen för hälften av statens vägnät. Och många kommuner, privata företag och vägföreningar anlitar oss för att ta hand om deras vägar och utemiljöer.

Hos oss bidrar du till en större helhet. Vi plogar för barnfamiljen som är på väg till fjällen. Vi gör så att näringslivets varutransporter når fram och ser till att gator, torg och parker är rena och snygga. Dessutom skyddar vi liv på vägen genom vårt erbjudande inom trafikanordningar.

Varför Svevia? 

Hos oss blir du snabbt en i gänget och vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd.

Vi har karriärvägarna för dig som både vill bli chef och ledare eller vill utvecklas i din befintliga yrkesroll. Det är som lag vi skapar framgång. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. Det är så vi får stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss? 


Ansökan och information 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande, skicka in din ansökan snarast möjligt och som senast den 9 augusti. Vi använder oss av färdighetstester, personlighetstest och bakgrundskontroll i den här rekryteringsprocessen. Har du ytterligare frågor om tjänsten kontakta Chef HRBP, Elin Åhrberg: .

Svevia arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens för att främja att vi är en arbetsplats för alla.

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Jönköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Jönköping | Heltidsjobb (förstajobb)