Inaktiv platsannons

Manager IT Development Finance till Axfood IT i Bålsta

Om tjänsten

Tror du också på allas rätt till prisvärd, bra och hållbar mat? Vill du samtidigt vara med på en resa i en spännande bransch där nytänkande, engagemang och driv är viktiga ingredienser? Välkommen till Axfoodfamiljen!

Axfood IT är det digitala navet inom koncernen. Vi skapar rätt förutsättningar för att varje bolag inom Axfood ska ha branschens bästa IT-lösningar. Vi jobbar agilt och med den senaste tekniken. 

Genom våra många varumärken, kompetenser och bakgrunder har vi kraften att tillsammans göra skillnad – på riktigt. Nu letar vi efter dig som vill vara med och utveckla morgondagens dagligvaruhandel.
 

Är du den vi söker?

Vårt utvecklingsteam inom IT söker just nu en Manager IT Development Finance. Du blir del av ett team som arbetar med den strategiska förflyttning som Axfood gör kring digitalisering, automatisering och datadrivet arbetssätt och får arbeta nära kärnverksamheten. Axfood IT vill vara en utvecklingshubb där man är snabb och ligger i framkant och här får du vara med och leda den resan inom branschen. IT har en central roll i Axfoods fortsatta utveckling och du får utveckla det befintliga teamet och rekrytera nya medarbetare.

 

Du kommer leda ett team om ca 15 härliga personer inom enheten Utveckling Medarbetare & Data Insight. Vi utgår från kundens upplevelse oavsett mötet sker i butik eller online. Vårt motto är att vi är starkare tillsammans och drivs att leverera – och ha kul när vi gör det!

Det här får du göra

Axfood IT är i en fas där man behöver justera organisationen utefter Axfoods uppdaterade IT-strategi. Uppdraget innefattar att bygga ett team med rätt kompetenser och mindset för att ta de utvecklingskliv som behövs och samtidigt utveckla ett förtroendefullt samarbete med ekonomifunktionen. Rollen innefattar att stötta och skapa förutsättningar för framgångsrika utvecklingsprojekt kopplade till bland annat Axfoods betalnings- och återrapporteringsförmåga efter införande av P27. I rollen kommer man även stötta i andra utvecklingsprojekt som har beroende mot ekonomifunktionen som tex utvecklingen av Axfoods nya automationslager i Bålsta och integrationen av City Gross.

 

Ansvarsområden

  • Forma och bygga team som kan lyfta området till nästa nivå (rekrytering, sourcing, coachning av medarbetare och konsulter). Tillsammans med teamen säkerställa produktivitet och en organisation som skalar för att möjliggöra Axfoods strategier.
  • Ansvara för och driva utveckling kopplat till IT och ekonomifunktionen
  • Se över den nuvarande produktfloran och omförhandla avtal. Skapa en utvecklingsprocess som är effektiv och produktiv.
  • Personal-, leverantörs- och budgetansvar
Stämmer detta in på dig?
  • Värderingsstyrt ledarskap med förmågan att bygga, utveckla teamet och skapa goda relationer
  • Erfarenhet av leveransansvar och leveransstyrning i en IT-organisation motsvarande Axfoods storlek och komplexitet
  • Erfarenhet av att ha arbetat med ekonomifunktionen vilket innebär goda tekniska kompetenser och förståelse för verksamhetsroller, organisation, processer och IT-system.
  • Agilt arbetssätt i skala – att arbeta i, utveckla befintligt och införa
  • Meriterande att ha arbetat med följande system; SAP Ekonomi ECC, Cognos Controller 

 

Vi tror att du har förmåga att agera operativt, taktiskt och strategiskt samt har utmärkt kommunikationsförmåga i tal, skrift och Powerpoint. Vi tror också att du är en enastående relationsbyggare på alla nivåer (team, ledare, C-level) i alla delar av organisationen (IT, kedja, affärsutveckling). Du vet vad som krävs för att bygga framgångsrika team och drivs av att skapa dom bästa förutsättningarna för detta.

För mer information och Ansökan

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Bålsta
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Bålsta | Detaljhandel | Restaurang | Deltidsjobb