Inaktiv platsannons

Lisebergs Centrallager söker lagerspecialist i Göteborg

Om tjänsten

Lisebergs Centrallager söker lagerspecialist
Liseberg AB

Liseberg är en av Nordens ledande turistattraktioner med 3,4 miljoner gäster årligen. Verksamheten består av nöjespark, restauranger, teatrar och boende, och sysselsätter omkring 350 årsanställda och ca 2300 säsongsanställda. Liseberg omsätter årligen ca 1,2 miljard kronor och ingår i koncernen Stadshus AB som är helägt av Göteborgs Stad.

Liseberg står just nu inför flera spännande projekt och stora investeringar. Ett nytt hotell söder om parken är i sin byggprocess och även en vattenpark är på gång att växa fram. Inom en snar framtid kommer Liseberg således att addera ytterligare verksamheter vilket innebär att organisationen kommer växa.

För att möta expanderingen står Liseberg samtidigt mitt i en digitaliseringsprocess. Flera system har det senaste året ersatts eller uppdaterats och i samband med det har nya arbetssätt fått ta form vilket gör Liseberg till en spännande organisation med massor av positiv energi och utvecklingsmöjligheter. Målsättningen är att skapa en robust organisation där tekniken skapar värde.

Inom Ekonomifunktionen hittar du Centrallagret som samordnar och optimerar de logistiska flödena till skicklighetsspelen, lyckohjulen, butikerna, restaurangerna och kioskerna i parken. Vi har en nära relation med Gästverksamheterna och en vilja att varje dag ge dem det lilla extra. Vi ansvarar för parallella flöden med samtidiga inleveranser och utleveranser till både Centrallagret och den 170 leveranspunkterna i parken. Avdelningen består av sex tillsvidareanställda och ett 30-tal säsongsmedarbetare som stärker upp då parken är öppen.

Arbetsuppgifter
Du ansvarar för prognostisering, avrop och materialplanering av upphandlade varor för upp till årsbehov med löpande uppföljning. Du arbetar ofta med de leverantörer som är lite mer tidskrävande och behöver en större insats av förberedelser och uppföljning.  Du är en nyckelperson inom leveransflödet och arbetar tätt med leverantörer och beställande enheter i parken vilket ställer stora krav på din kommunikativa förmåga. Leveransuppföljning är vardagsuppgifter för dig likaså kontering och sakgranskning av fakturor.  Du har särskilt ansvar för inventering, administration och uppföljning av avvikelser i kedjan.  

Lagerspecialisten är samtidigt lagrets superanvändare inom IT-system, spindeln i nätet som felsöker driftstörningar och eventuella systemfel. Du arbetar i forum där olika IT-lösningar sammanlänkas. Problemlösning och utredning i digital miljö är något du arbetar självständigt med dagligdags. Du gillar att grotta ner dig i avvikelser och komma med orsaksrapport och konstruktiva lösningar. Vid uppgraderingar av våra system är det du som genomför flödestester och samverkar med våra samarbetspartners om avvikelser. På lagret använder vi oss av Visma Buisness och Bitlog WMS samt en egenutvecklad beställningsfunktion.

Du arbetar kontinuerligt med artikelvård och det är du som lägger upp nya produkter i våra system.  Specialisten stödjer organisationen med statistikutdrag och rapportutformning av olika slag. Du flaggar kontinuerligt för lagerartiklar som inte rör sig och samverkar med leverantörer och Gästverksamheterna om hur dessa skall hanteras.  

Lagerspecialisten är särskilt delaktig i utveckling och framtagning av nya rutiner och flödesoptimering. Denna position innebär en aktiv roll för att utveckla lagrets verksamhet tillsammans med övriga i lagerledningsgruppen. Du är delaktig i säkerställandet av kvalitets- och servicenivån och värdeordens efterlevande. Du arbetar i en miljö med högt i tak där du förutsätts ta initiativ och ha ett lösningsorienterat driv.

Kvalifikationer
  • Relevant eftergymnasial utbildning eller flera års erfarenhet av avrop/inköp/logistik i medelstort företag
  • Dokumenterade erfarenheter av materialplanering och prognostisering i minst fem år
  • Arbetat med avrop/ inköp av livsmedel i några år
  • Utmärkta kunskaper inom Officepaketet och stort intresse för digitala system
  • Förmåga att arbeta i en helt digital arbetsmiljö
  • Van vid att arbeta med utredning av avvikelser inom lager/logistik
  • Vana av att arbeta med uppsättning och administration i WMS system
  • Kunskaper inom Visma Business lager/inköp är meriterande  
  • Flytande inom svenska och engelska
  • B-körkort

Som person är du strukturerad och kan bidra med rutiner från din tidigare erfarenhet och när vi stöter på hinder eller problem på vägen, har du ett fokus att hitta lösningar.

Du samarbetar gärna och tvekar inte en sekund att hugga i då en kollega behöver hjälp. Vi hjälper varandra att nå vårt mål ”rätt produkt, rätt kvantitet, rätt tid, rätt plats, rätt temperatur” och det gör vi tillsammans.

Publicerad den

03-01-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Promotion / Eventpersonal
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej