Inaktiv platsannons

People & Culture Business Partner med inriktning säsongsrekrytering i Göteborg

Om tjänsten

People & Culture Business Partner med inriktning säsongsrekrytering
Liseberg AB

Liseberg är en av Nordens ledande turistattraktioner med 3,4 miljoner gäster årligen. Verksamheten består av nöjespark, restauranger, teatrar och boende, och sysselsätter omkring 350 årsanställda och ca 2300 säsongsanställda. Liseberg omsätter årligen ca 1,2 miljard kronor och ingår i koncernen Stadshus AB som är helägt av Göteborgs Stad.

Är du nyfiken på att förstå nästa generations arbetstagare och av att skapa en positiv första upplevelse av arbetslivet för dem? Vill du vara med och fylla Lisebergs nöjespark och boenden med glädje, omtanke och liv? Tycker du att rekrytering är det roligaste som finns? I så fall kan det vara just dig vi söker!

People & Culture samlar Lisebergs arbete med HR, medarbetarkommunikation och kulturutveckling. Nu förstärker vi underavdelningen Medarbetarresan med en People & Culture Business Partner, med uppdrag att hitta nya Lisebergare till våra säsongstjänster.

Liseberg är på en spännande och utmanande resa mot att bli Sveriges bästa arbetsplats. Vår vision är en arbetsplats där vi skapar värde för våra medarbetare och där medarbetarna bjuds in att vara med i processen. Vi har en stark och positiv företagskultur idag och vi tror på Service profit chain, det vill säga att om medarbetarna trivs skapar de också det största värdet för Lisebergs gäster. Arbetet med att göra Lisebergs till Sveriges bästa arbetsplats leds från funktion People & Culture och nu letar vi efter dig som vill vara en nyckelperson i arbetet med att hitta och knyta till oss nya Lisebergare.

Säsongsrekryteringsteamet på Liseberg består i nuläget av två People & Culture Business Partners och två rekryteringsadministratörer. Gruppen förstärkts vid arbetstoppar med ytterligare kompetens. På avdelningen finns även en kommunikatör och en eventansvarig administratör, där ni tillsammans arbetat för att skapa en röd tråd genom hela medarbetarupplevelsen. Teamet kommer också att förstärkas av en Employer branding-specialist.

Arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med en kollega att ansvara för hela processen för vår säsongsrekrytering. Uttryckt i siffror ska du hjälpa oss att hitta ungefär 800 nya Lisebergare varje år, i en process där många av kandidaterna söker sitt första arbete och där alla ska få ett lika välkomnande som professionellt bemötande, oavsett om mötet leder till en anställning eller inte. Utöver volymrekrytering kommer du ha särskilt ansvar för våra mer svårrekryterade grupper, till exempel inom restaurang, samt rekrytering av säsongsarbetsledare och personer i behov av särskilt stöd i arbetslivet.

I rollen ingår ett nära samarbete med flera delar av organisationen och dess gästverksamheter. Det ingår även externa relationer för att vara med och skapa ett starkt arbetsgivarvarumärke.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig – en utvecklingsinriktad, kreativ och engagerande People & Culture Business Partner som har tidigare erfarenhet av att arbeta med volymrekryteringens alla delar. Vi tror att du har en utbildningsbakgrund inom HR, eller utbildning som vi bedömer likvärdig, alternativt har du lång och väldokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du behöver ha arbetat med kompetensbaserat rekryteringsarbete och känner dig trygg med att hantera olika testverktyg, gärna MAP och Matrigma. Du är inte rädd för periodvisa arbetstoppar eller att ha många bollar i luften samtidigt. Du har erfarenhet av att samordna arbetsgrupper och lätt för att motivera och inspirera till utveckling.

Har du erfarenhet av att jobba med svårrekryterade grupper, gärna inom just restaurang, är det meriterande. Har du även erfarenhet av att rekrytera i servicebranschen är det ett extra plus.

 

Personliga egenskaper

Vi tror att du känner dig själv som är en kreativ idéspruta som gärna provar nya grepp och som ser lösningar hellre än problem. Du är en social kameleont som har lätt att komma överens med olika typer av människor och du har lätt att sätta dig in i andras situation och förstå deras behov. Samtidigt står du stadigt när viljorna blir många och beslut behöver fattas. Du är en god kommunikatör i såväl tal som skrift och du har inget emot att leda när så behövs. Liksom övriga medlemmar i ditt tema trivs du med att jobba tvärfunktionellt, där olika kompetenser samverkar för bästa resultat.

För att trivas hos oss på Liseberg brukar personliga egenskaper som att vara prestigelös, positiv och ärligt intresserad av människor vara till god hjälp. Tycker du om att åka berg- och dalbana, känna doften av spunnet socker och höra ljudet av såväl livemusik som glada barn utanför fönstret så kommer du förmodligen att gilla din nya arbetsplats lika mycket som vi gör.

Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter då vi strävar mot en bred representation i organisationen.

 

Publicerad den

27-12-2022

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Promotion / Eventpersonal
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej