Inaktiv platsannons

Kundservicemedarbetare - sommarvikarier till OKQ8 i Avesta

Drivs du av att jobba i en spännande miljö med varierande arbetsuppgifter? Brinner du för försäljning, kundfokus och att ge det bästa värdskapet i alla kundmöten? Då är det dags att se hit!

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Vår bransch är en av de främsta orsakerna till klimatförändringarna och om vi ska finnas kvar i framtiden behöver vår affär förändras i grunden. Vi arbetar aktivt för omställningen till ett fossilfritt samhälle genom att minska vårt eget klimatavtryck, såväl som att hjälpa våra kunder att göra bättre och mer hållbara val utifrån sina förutsättningar. Vill du vara med och bidra till hållbar utveckling på riktigt? Följ med på vår resa mot en fossilfri framtid!

Nu söker vi dig som vill ha ett roligt och fartfyllt sommarjobb som kundservicemedarbetare. Tillsammans med oss andra kundservicemedarbetare i Avesta kommer du ta emot inkommande samtal från OKQ8s privat- och företagskunder. Du kommer att svara på våra kunders frågor och hjälpa till att lösa de problem som kan uppstå i deras vardag, primärt
genom telefonkontakt men även via andra digitala kanaler. Vi hanterar frågor från våra bankkunder, företag, medlemmar och stationskunder.

Utbildning sker på plats för att du ska känna dig trygg i våra produkter och system för att kunna bistå kunden på bästa sätt. Våra Arbetstider är vardagar 8.00-16.15

Vi söker nu personal för perioden 2022-05-23 till och med 2022-08-26.

Vi planerar även en andra uppstart den 2022-06-13.

Söker du denna tjänst är tanken att du ska täcka upp för personalen som går på semester och på så vis förutsätter vi att du själv inte önskar någon ledighet under sommaren.

Kvalifikationer

Vi söker

Vi söker dig som vill lära dig något nytt och som kan arbeta och kommunicera med olika sorters människor. Som kundservicemedarbetare ser vi att du har en vilja att hjälpa till och värdesätter att våra kunder får service av högsta kvalité. Du är en social lagspelare med en positiv inställning och med ansvarstagande för att dina arbetsuppgifter blir utförda.

Du bör ha goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt.

På OKQ8 Kundservice i Avesta är vi ca 60 medarbetare som sitter i trivsamma lokaler alldeles intill Dalälven. Urval och intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag, dock senast 2022-03-31.

Som ett led i vår rekryteringsprocess kommer vi skicka dig ett servicetest som är anpassat för tjänsten. Vi kommer även be slutkandidater att lämna in ett registerutdrag för arbete med försäkringsdistribution.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande gruppchef Camilla Nordahl, alternativt rekryteringsansvarige Camilla Skalberg,

Varmt välkommen med din ansökan!

OKQ8 Scandinavia arbetar för att vara en jämställd arbetsplats med medarbetare som trivs och utvecklas och där olikheter uppmuntras. Vi vill vara ett företag som speglar samhället, med en inkluderande kultur som hjälper till att minska utanförskap och bidrar till mångfald.

Vi har riktigt bra förmåner
  • Tjänstepension och friskvårdsbidrag

  • Lunchbidrag som betalas ut med lönen

  • Fri läkarvård upp till högkostnadsskyddet

  • Möjlighet till ersättning vid föräldraledighet

  • Personalrabatt på våra stationer

  • 3 extra klämdagar varje år, utöver semester

  • Utbildningar via interna plattformar

  • Fler personalerbjudanden i förmånsportalen

Publicerad den

07-01-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Avesta
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Avesta | Detaljhandel | Deltidsjobb