Inaktiv platsannons

Säkerhetschef i Förslöv

Hos oss får du ett stort eget ansvar och blir en del av en organisation som är jordnära, utvecklande, personlig och pålitliga!

Om tjänsten

Säkerhetschef

Sökes till Förslöv, Malmö, Stockholm

Peab är ledande i säkerhetsarbetet inom bygg- och anläggningsbranschen och arbetar för att skapa trygga arbetsplatser. Säkerhetsarbetet inom Peab bedrivs på koncernnivå i Sverige, Norge, Finland och Danmark och har till syfte att förebygga brott på våra arbetsplatser, minska skadeverkningar av brott och tillhandahålla skydd för anställda och tillgångar.

Säkerhetsavdelningen, som består av en säkerhetschef och fyra medarbetare, är organisatoriskt placerad inom koncernfunktionen Corporate governance & Compliance (Bolagsstyrning och Regelefterlevnad) som har uppdraget att säkerställa att Peabs verksamhet sköts ansvarsfullt och effektivt och att stärka regelefterlevnaden inom Peab. Funktionen är direkt underställd VD/koncernchef och leds av chefsjuristen till vilken säkerhetschefen rapporterar.

Dina arbetsuppgifter

Som ansvarig för avdelningen är din huvudsakliga uppgift att leda och utveckla verksamheten genom ett systematiskt säkerhetsarbete inom följande huvudområden:  

  • Arbetsplatssäkerhet
  • Personsäkerhet
  • Affärssäkerhet
  • Krishantering

Incidenthantering, utrednings- och utbildningsverksamhet ingår också i Säkerhetsavdelningens uppdrag liksom funktionsansvar för säkerhetsrelaterade IT-system.           

Din Bakgrund

Du har relevant säkerhetsutbildning och dokumenterad erfarenhet som ledare. Lämplig bakgrund är säkerhetschef inom näringslivet eller erfarenhet av utrednings- och ledningsverksamhet inom polisen eller försvaret. Tjänsten är placerad i Skåne (Förslöv alternativt Malmö) eller Solna.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Chefsjurist Karin Malmgren, telefon 0733-37 10 12, eller HR Chef Gunnar Wannehag, telefon 0733-37 11 18.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag 2022-02-15

Publicerad den

03-01-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Förslöv
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Förslöv | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)