Inaktiv platsannons

Projektledare Trafik i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare Trafik. Vi vill ha din ansökan senast den 16 februari.

Som projektledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Som projektledare på Trafikverket är du en viktig del i arbetet med att utveckla förutsättningarna för att transportera gods och persontrafik på järnväg i Sverige. I denna roll får du möjligheten att leda utvecklingsteam och bidra till en mer effektiv trafikplanering av bland annat specialtransporter och ett mer effektivt nyttande av banarbetstid. Projekten du kommer att leda berör bland annat planera trafik och banarbeten, inom landet och gränsöverskridande trafik, utveckling av befintliga arbetssätt och anpassning till lagkrav. Du arbetar i nära samverkan med vår IT-avdelning i utveckling av nya arbetssätt och funktionalitet samt tvärfunktionellt mellan projektet, linjeverksamheten, förvaltning samt externa aktörer som exempelvis järnvägsföretag och entreprenörer.

I rollen som projektledare håller du workshops, kravställer utveckling samt ansvarar för helheten när det gäller att leda, styra och följa upp projekten. Du bidrar med motivation och inspiration till ditt projektteam och är trygg, stabil, prestigelös och skapar en bra arbetsmiljö. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Du som person kan anpassa dig och samarbeta med ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du sätter upp höga mål för dig själv och arbetar strategiskt för att nå resultat. Du arbetar på ett strukturerat och ansvarsfullt sätt där du självständigt driver dina processer och vågar ta beslut. Du har förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. I rollen är det även viktigt att kunna lyfta blicken och se samband i komplex information eller miljö.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom relevant område alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av att projektleda verksamhetsutvecklingsprojekt
  • har erfarenhet av att driva workshops
  • kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från transport- eller logistikbranschen
  • har erfarenhet av verksamhetsutvecklingsprojekt kopplat till IT
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Enligt preliminär tidplan sker intervjuer under v. 9.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2022-02-16

Publicerad den

07-01-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej