Inaktiv platsannons

Systemtekniker signal och tågledningssystem i Norrköping

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Systemtekniker signal och tågledningssystem. Vi vill ha din ansökan senast den 20 februari.

Som Signal/Systemtekniker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vi på IKT Tågledning Nord & Syd arbetar med att ge Tågtrafikledare rätt verktyg för att styra och övervaka järnvägstrafiken. Och, med anledning av utökade driftuppdrag söker vi nu ytterligare Systemtekniker inom signal och tågledningssystem där du som har en lämplig teknisk bakgrund, är vetgirig och har ett intresse för teknik som du vill fortsätta utveckla, är speciellt intressant för oss.

Trafikverket är inne i en stor digitalisering av sin verksamhet där Systemtekniker kommer att vara en viktig spelare i fortsatt utveckling.

Hos oss kommer du att jobba i engagerade team, både lokalt och nationellt, där ingen dag är den andra lik. Vår tekniska miljö är komplex och här finns mycket samlad kompetens som du kommer att få ta del av och fortsätta utveckla. De primära arbetsuppgifterna som Systemtekniker blir att arbeta med drift och underhåll inom signal och tågledningssystem utifrån beslutade planer och budget samt att stötta vår förvaltning i deras arbete.

Exempel på andra arbetsuppgifter som kan ingår i tjänsten:

·        Att utföra drift och systemunderhåll av Ställverk 95 och M11 med syfte att hålla en hög tillgänglighet för tågtrafiken.

·        Att utföra felavhjälpning alla tider på dygnet, under ordinarie arbetstid (8-16.30) samt övrig tid i samband med beredskap.

·        Att delta vid tester och genomföra driftsättning av system och andra förändringar i anläggningen.

·        Att samordna anläggningsprojekt som berör Tågledningssystem i samarbete med Trafikverkets investeringsverksamhet.

·        Att delta i utvecklings och förvaltningsaktiviteter.

Utifrån en bra grundkompetens hos dig som söker, erbjuder vi en fortsatt utveckling för att ge dig rätt förutsättningar i din roll som Systemtekniker.

Kvalifikationer

Som person

  • För att lyckas i rollen som Systemtekniker krävs en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar information på ett enkelt sätt , är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Det är även av vikt att du som person drivs av att utveckla vilket bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta.

Formella krav

  • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Du har körkort för personbil.
  • Du har godkänd gymnasieutbildning inom för tjänsten relevant område alt. annan utbildning som vi ser motsvarar behovet för tjänsten.
  • Du har kompetens och/eller erfarenhet inom järnvägssignalteknik.

Meriterande

  • Om du har kompetens inom Tågledningssystem.
  • Om du har kompetens inom Ställverk 95/M11.
  • Om du har annan järnvägsteknisk kunskap.
  • Om du har erfarenhet av drift och underhåll.
Övrig information

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Valbara placeringsorter: Norrköping

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2022-02-20

Publicerad den

27-12-2022

Extra information

Status
Stängd
Ort
Norrköping
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej