Inaktiv platsannons

Systemspecialist IT i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Systemspecialist IT. Vi vill ha din ansökan senast den 16 februari.

Som Systemspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

I den här tjänsten har du möjlighet att arbeta på distans 40% av din arbetstid.

Vi ska utöka vår grupp som arbetar inom möten och e-post och söker en systemspecialist med huvudinriktning mot digitala mötestjänster och teknik runt dessa. Vi erbjuder dig ett intressant arbete i en stor organisation med en stor och komplex it-miljö.

Som systemspecialist på Trafikverket arbetar du med att vidareutveckla och effektivisera våra digitala mötes- och meddelandetjänster. Du deltar aktivt i, och i förekommande fall leder, förvaltningsuppdrag med din spetskompetens samt arbetar med livscykelhantering och åtgärdsplanering av tekniska plattformar inom området. Du kommer att ha ett nära samarbete med systemtekniker inom driftuppdraget, infraarkitekter samt övriga systemspecialister inom delteknikområden som avser it-infrastruktur.

I dina arbetsuppgifter ingår att driva och även att medverka i utvecklingsprojekt som teknisk specialist med ansvar för att ta fram design och implementera systemtekniska lösningar inom området enligt förvaltningsplan med hänsyn till ställda krav på systemarkitektur, lagar och regler samt it-säkerhet.

Beredskap kan komma att bli aktuellt för tjänsten. Resor i tjänsten förekommer vid behov. 

Kvalifikationer

Som person ser vi att du har en hög problemlösningsförmåga, löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna och ser logik/samband i komplex information eller miljö. Du har en god samarbetsförmåga, kan anpassa dig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på de gemensamma målen. En god kommunikationsförmåga behövs också där du kan förmedla budskap på ett enkelt och lyhört sätt utifrån mottagare.

Formella krav

  • Du har genomgått flerårig it-utbildning eller har arbetslivserfarenhet i närtid som av oss kan bedömas motsvara behovet för tjänsten.
  • Du har minst 3 års arbetslivserfarenhet av arbete som teknisk specialist inom OnPrem-miljöer avseende Skype for Business/Lync.
  • Du har erfarenhet av stora it-miljöer om minst 2000 användare och god kunskap inom områdena klient, server och datakommunikation.
  • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriter

  • Om du har arbetslivserfarenhet inom större organisationer och/eller myndigheter.
  • Om du har erfarenhet av andra mötesverktyg/tjänster.
  • Om du har erfarenhet av arbete med lösningar för teknik i mötesrum.
  • Om du har erfarenhet av att jobba enligt ITIL.
Övrig information

Svara på urvalsfrågorna när du söker tjänsten innan du ser över dina ansökningshandlingar.

Tester kan komma att användas som en del i urvalsprocessen.

Valbara placeringsorter är: Luleå, Borlänge, Solna, Gävle, Västerås, Eskilstuna, Örebro, Linköping, Göteborg och Kristianstad.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2022-02-16

Publicerad den

04-01-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej