Inaktiv platsannons

Vill du göra skillnad och arbeta med applikationsdrift i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Vill du göra skillnad och arbeta med applikationsdrift. Vi vill ha din ansökan senast den 17 februari.

Som Systemtekniker IT på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Är du systemtekniker inom IT, kanske i början av din yrkeskarriär och vill ha en utmaning, möjlighet att växa samt vara med och bidra till förändring inom Trafikverket och utvecklas med vår digitalisering? Då kan detta vara en tjänst för dig!

-I den här rollen är man involverad i en bred skara applikationer och får därför möjlighet att delta i spännande projekt. En annan anledning till varför jag trivs så bra är friheten att planera sitt eget arbete och att man har möjligheter att vidareutvecklas och lära sig mycket nytt i en väldigt stor och modern IT-infrastruktur, uttrycker en medarbetare engagerat.

Om jobbet

Som systemtekniker hos oss kommer du att bli en av sju drivna kollegor och ingå i ett självgående team som förvaltar Trafikverkets Applikationer för verksamheten. Alla i teamet har ett nära samarbete och vi hjälper varandra att lösa uppgifter. Teamet består idag av tre medarbetare som är placerade i Göteborg och fyra medarbetare som är placerade i Borlänge. Rollen är bred med varierande arbetsuppgifter där du arbetar med många olika typer av system/applikationer. Just nu bygger vi upp vår grupp och du kommer att vara en av nyckelspelarna i detta. I den här tjänsten har du goda möjligheter att utveckla din kompentens och Trafikverkets digitalisering ger dig som vill bra utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Du får även möjlighet att utföra ett meningsfullt arbete för samhället där du med dina insatser bidrar till Trafikverkets vision "Alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt"

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att arbeta med installationer, felsökning, felavhjälpning, bevakning och uppföljning inom Trafikverkets applikationsplattformar och applikationer som GIS plattformen, eller egen utvecklad applikation för någon verksamhet. Du ser också till att viktig information om Järnväg eller Väg eller kartinformation kommer fram till rätt person inom och utanför Trafikverket.

-Lärorik, teamanda och problemlösning är ord som jag tycker beskriver tjänsten som systemtekniker bra. Sen är det en god stämning i gruppen också, kollegorna är kompetenta och bra att bolla med om man har några frågor eller funderingar, berättar ytterligare en medarbetare.

Vi sitter placerade i Borlänge och Göteborg och vi kommunicerar ofta via Skype eller andra digitala hjälpmedel för att undvika tjänsteresor. Du arbetar dagtid vardagar men tjänsten innebär också beredskapstjänstgöring under kvällar och nätter var 7:e vecka.

Vi eftersträvar god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om vår medarbetares hälsa.

Kvalifikationer

Vem är du?

I rollen har du många kontaktytor så vi lägger stor vikt vid din samarbets- och kommunikationsförmåga. Att vägleda andra på ett pedagogiskt sätt är naturligt för dig. Du är strukturerad och har erfarenhet och förståelse för hur IT påverkar kunders och dess verksamhet. Det är viktigt för oss att du har en helhetssyn och god analytisk problemlösningsförmåga. 

Vi söker dig som

  • har relevant högskoleexamen 180 hp inom IT-området (databaser och server) eller så har du relevant YH-examen inom IT (databaser och server) 400 YH-poäng. Alternativt annan utbildning i kombination med relevant och aktuell arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift på svenska

Det är meriterande om du har

  • arbetslivserfarenhet inom IT applikationssupport
  • kunskap och/eller arbetslivserfarenhet av Azur Devops
  • kunskap och/eller arbetslivserfarenhet inom ITIL

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

I denna rekrytering kan vi komma att använda webbaserade tester som en del i urvalet. Vi planerar att hålla intervjuer via Skype under vecka 9-10.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LR2

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2022-02-17

Publicerad den

26-12-2022

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej