Inaktiv platsannons

Projektledare till Maria-Helsingborg i Kristianstad

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare till Maria-Helsingborg. Vi vill ha din ansökan senast den 7 mars.

Som Projektledare inom Järnväg Planering är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi behöver dig - och vi tror att du kommer att gilla oss

Om jobbet

Till Stora Projekt avdelning Järnväg Planering söker vi en projektledare som ska ta sig an projekt Maria-Helsingborg. Inom verksamhetsområde Stora Projekt driver vi väg- och järnvägsprojekten över en miljard. Avdelning Järnväg Planering ansvarar för att ta fram de tillstånd som krävs för att kunna bygga ut järnvägen.

Projekt Maria-Helsingborg är utbyggnad av den återstående delen på Västkustbanan till dubbelspår. Den sträckan har stora utmaningar med att vara tekniskt komplicerad och passera igenom stadsmiljö i Helsingborg. Vilket kommer att kräva extra fokus på samverkan med kommun, myndigheter, boende och övriga intressenter. Projektet är i ett tidigt skede där vi nu inleder en uppbyggnad av organisationen för att planera för upphandling och genomförande av lokaliseingsutredning och därefter framtagande av Järnvägsplan.

Du kommer att leda en intern organisation men också samverkan och samarbete med berörda myndigheter, kommuner, boende samt övriga intressenter vilket är en viktig dela av din roll.

I rollen som projektledare förväntas du bl a att:

 • ansvara för att projektet når mål om tid, kostnad och innehåll
 • genom ditt ledarskap engagera och inspirera projektgruppen att nå projektets mål
 • lägga upp strategier för och genomföra upphandlingar
 • leda samverkans arbetet med intressenter och leverantörer
 • utveckla ett effektivt och hållbart transportsystem

För dig som projektledare i Trafikverket är utvecklingsmöjligheterna stora. Du kommer att tillhöra en av Sveriges största beställarorganisationer, och där den samlade projektledarkompetensen hos är unik. Som projektledare har du tillgång till olika forum för erfarenhetsutbyten och nätverk. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Jag som blir din chef heter Ingela Olofsson Renström. Jag har stor tillit till mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för och utveckla våra leveranser. Detta sker genom aktiv dialog där vi tillsammans bygger förtroende både internt och externt. 

Kvalifikationer

Ditt ledarskap präglas av att du bygger förtroende, klargör riktning och levererar resultat. Genom en tydlig kommunikation om förväntningar och mål delegerar du och följer upp. Du inspirerar, skapar delaktighet och driver utvecklingen tillsammans med ditt team och i samverkan med andra. Du är proaktiv, strukturerad och kvalitetsmedveten i dina åtaganden och har en god analytisk förmåga.  

Vi söker dig som har

 • universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom samhällsbyggnads- eller teknisk inriktning, eller annan utbildningsbakgrund i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • flerårig erfarenhet som projektledare, gärna från järnväg- eller vägprojekt
 • bred erfarenhet av samverkan med intressenter 
 • bred kontrakts- och förhandlingsvana samt kunskap inom upphandling
 • god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska 
 • körkort för personbil 

Det är meriterande om du:

 • har erfarenhet av lagen om byggande av järnväg
 • har erfarenhet av konsult- eller entreprenadverksamhet i infrastrukturprojekt
 • har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska 
Övrig information

Rekryterande chef Ingela Olofsson Renström finns tillgänglig för eventuella frågor under annonseringsperioden. Sista ansökningsdag är 2022-02-27. I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via Skype och planerar genomföras under v.11 (14-15/3).

Placeringsort: Malmö eller Kristianstad.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2022-03-07

Publicerad den

04-01-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kristianstad
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej