Inaktiv platsannons

Erfaren revisionsledare i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Erfaren revisionsledare. Vi vill ha din ansökan senast den 21 februari.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

Som Erfaren revisionsledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

-I rollen som revisionsledare har du hela Trafikverkets organisation, arbetssätt och processer som ditt arbetsfält. Det innebär att du får djupdyka i olika områden och träffa olika roller och funktioner. Ditt arbete kommer därför upplevas inspirerande och varierande varje dag. Det bästa med att arbeta som revisionsledare är att få träffa så många medarbetare på Trafikverket. Att resonera, reflektera och diskutera med olika kompetenser och specialister är otroligt givande och utvecklande, berättar en medarbetare.

Internrevisionen har tio medarbetare som utvecklar och skyddar organisatoriska värden genom att tillhandahålla riskbaserad och objektiv försäkran, rådgivning och insikt. Internrevisionen granskar om ledningens interna styrning och kontroll är utformad så att myndigheten bedrivs effektivt, redovisas på ett tillförlitligt och rättvisande sätt, hushållar med statens medel samt enligt gällande rätt och de förpliktelser som följer av Sveriges medlemskap i Europeiska unionen.

Som revisionsledare bidrar du till förbättringar av verksamheten genom ett ansvar för att systematiskt planera, genomföra och följa upp internrevisioner. I detta arbete har du stöd av internrevisorer och ibland även andra kollegor eller konsulter. Du varvar revisionsledarskapet med att vara internrevisor i team som leds av annan revisionsledare. Ibland får Internrevisionen till exempel rådgivningsuppdrag från ledningen som du får ansvar att genomföra. Du medverkar dessutom aktivt vid Internrevisionens riskanalyser och revisionsplanering. Arbetet medför regelbundna resor.

-Jag är stolt över min arbetsgivare då Trafikverket är en spännande arbetsplats med ett utmanande och brett uppdrag. Som medarbetare både ser och upplever du den effekt vårt arbete har i samhället, då våra uppdrag och leveranser är påtagliga för alla medborgare i vardagen, fortsätter medarbetaren.

Tjänstens placeringsort är Borlänge, Solna, Göteborg eller Kristianstad.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som revisionsledare har du en god ledarskapsförmåga och känner dig trygg i att leda andra kollegor samt har lätt för att sätta dig in hur olika verksamheter fungerar. Du behöver förstå hur IT kan nyttjas som verktyg i revisioner och ha god analytisk förmåga som gör att du utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv samt ha en fallenhet för att arbeta på ett proaktivt sätt. Det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga, är pedagogisk och kan förklara och förmedla budskap på enkelt och tydligt sätt. För att bli framgångsrik i rollen har du en utpräglad samarbetsförmåga och har lätt för att skapa förtroendefulla relationer både internt och externt. Vidare har du ett genuint intresse för etikfrågor.

Vi söker dig som har

  • högskole- eller universitetsutbildning med relevant inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • flerårig arbetslivserfarenhet av internrevision enligt allmänt accepterade riktlinjer, inom en myndighet eller annan större organisation
  • flera års erfarenhet som ansvarig revisionsledare vid granskning av verksamhetsprocesser och att du i den rollen har lett andra
  • goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
  • B-körkort

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete inom byggbranschen och/eller statsförvaltningen

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi planerar att hålla intervjuer via Skype på eftermiddagarna den 8/3 och den 11/3.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2022-02-21

Publicerad den

26-12-2022

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej