Inaktiv platsannons

Samhällsplanerare regional i Eskilstuna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Samhällsplanerare regional. Vi vill ha din ansökan senast den 21 februari.

Som Samhällsplanerare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vill du bli en del av vår kompetenta och stöttande grupp på enheten för samhällsplanering? Då har vi en spännande tjänst för dig!

I tjänsten som Samhällsplanerare Regional arbetar du i team tillsammans med övriga Samhällsplanerare inom Region Öst. Rollen som samhällsplanerare är en viktig del inom Trafikverket Planering och vi ska både ha rollen som samhällsutvecklare och bevaka intressen kopplat till Trafikverkets infrastruktur. Omvärlden förändras kontinuerligt och det ställer krav på oss att svara upp mot behov och önskemål om utvecklingen av samhället och samtidigt klara kraven på tillgänglighet, säkerhet, hälsa och miljö. Vi söker dig som trivs i en utåtriktad roll med mycket kontakter, både externt och internt, för att kunna ge väl underbyggda svar på remisser. Du ansvarar självständigt för dina ärenden och att driva ditt arbete framåt men i gruppen finns det möjlighet att både få och ge stöd till övriga samhällsplanerare på enheten.

Hos oss blir du en välkommen kollega på enheten som består av nio regionala samhällsplanerare. Vi jobbar länsvis men även i grupp där vi stöttar varandra när det behövs för att kunna klara våra arbetsuppgifter.

Som Samhällsplanerare hos oss kommer du att ha varierade arbetsuppgifter, exempelvis att:

  • handlägga inkomna ärenden avseende översikts- och detaljplaner, bygglov och miljöbalksärenden. Remisshanteringen kräver aktiv dialog med kommuner, andra externa intressenter och mycket interna kontakter inom Trafikverket för att kunna ge väl underbyggda remissvar utifrån lagkrav och interna riktlinjer
  • ha daglig dialog med och stödja övriga samhällsplanerare i tidiga skeden i samhällsbyggnadsprocessen
Kvalifikationer

Vem är du?

Som Samhällsplanerare kommer du att arbeta självständigt men även tillsammans med andra vilket ställer krav på eget driv och förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du ska ha god samarbetsförmåga och trivas i en roll där du får stötta kollegor i olika sakfrågor. Du har lätt för att kommunicera, både skriftligen och muntligen, med interna och externa parter. Vi ser också att du har en stor nyfikenhet, viljan att lära dig samt en god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom samhällsplanering, samhällsbyggnad eller annan relevant utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flera års erfarenhet av remiss- och ärendehantering kopplat till PBL och miljöbalksärenden
  • har körkort för personbil
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska (då kommunikation och dokumentation är en stor del av tjänsten)
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via skype och är beräknade att ske under v. 10.

Möjliga placeringsorter är Örebro och Eskilstuna.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-ÅG1

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2022-02-21

Publicerad den

27-12-2022

Extra information

Status
Stängd
Ort
Eskilstuna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej