Inaktiv platsannons

Specialist byggarbetsmiljö Stora projekt i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist byggarbetsmiljö Stora projekt. Vi vill ha din ansökan senast den 22 februari.

Som Specialist byggarbetsmiljö Stora projekt på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Är du specialist inom byggarbetsmiljö och vill vara med och bidra med din kompetens i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt? Då kan det vara dig vi söker!

Om jobbet

I rollen som specialist byggarbetsmiljö säkerställer du att programmet, som primärt blir Förbifart Stockholm, uppfyller lagkrav och följer Trafikverkets arbetssätt inom aktuella områden. Du verkar som en ambassadör för en god och stark säkerhetskultur genom att konkretisera, implementera och följa upp arbetssätt. Du stödjer någon av våra projektenheter och kommer att arbeta i programmets alla skeden. Du kommer även att delta i erfarenhetsutbyte med andra program och kollegor inom verksamhetsområdet Stora projekt.

Exempel på arbetsuppgifter är att

 • stödja, vägleda och kompetenshöja projekt och delprojekt med frågor rörande byggarbetsmiljö
 • bidra vid framtagning och granskning av kravdokument och förfrågningsunderlag
 • följa upp att projekt och dess leverantörer tillämpar och uppfyller specificerade krav för byggarbetsmiljö
 • bistå vid analys av avvikelser och oönskade händelser

Som stöd i din roll har du Trafikverkets ledning som driver att säkerheten kommer i främsta rummet - och vår gemensamma "nollvision" med Sveriges Byggindustrier. Du har även hjälp av medarbetare och nätverk inom Trafikverket och Stora projekt.

Jag som blir din chef heter Leif Öberg. För mig är det viktigt med mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för och utveckla våra leveranser då sektionen byggarbetsmiljö, el- och trafiksäkerhet bistår program och projekt med kompetenta specialister. För mig är kommunikation och förtroende viktiga ledord och framgångsfaktorer. Jag hoppas att just du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem där säkerheten har en framträdande roll.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du lyhörd och initiativtagande med en god analytisk förmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du trivs med att arbeta med många frågor parallellt, både självständigt och tillsammans med andra. Vidare är du strukturerad med en god förmåga att planera, analysera och att följa upp. Du är tydlig i din kommunikation vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som har

 • relevant universitets- eller högskoleutbildning 180hp (120p) alternativt annan utbildning inom arbetsmiljö som vi bedömer likvärdig
 • aktuell utbildning/kurser med inriktning mot byggarbetsmiljö Bas-P/-U
 • minst ett par års aktuell arbetslivserfarenhet med inriktning mot byggarbetsmiljö
 • goda kunskaper om gällande lagar och regler inom byggarbetsmiljö
 • goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift
 • B-körkort

Det är meriterande om du har aktuell

 • erfarenhet av att ha arbetat i större projekt med byggarbetsmiljöfrågor inom infrastruktur
 • erfarenhet av att ha arbetat med incidenthantering, gärna i bygg- och anläggningsbranschen
 • erfarenhet av systematiskt säkerhetsarbete som till exempel att genomföra arbetsplatskontroller, skyddsronder eller annan typ av uppföljning av byggarbetsmiljöarbete

Då en del av kommunikationen och dokumentationen även sker på engelska behöver du vara bekväm med språket i både tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Vi planerar att hålla intervjuer via Skype den 15-16/3.

Specifika frågor kring tjänsten i programmet hänvisas till Tf funktionsledare Therese Broström, tel: 010-123 25 95.

Vid övriga frågor är du välkommen att ta kontakt med rekryterande chef Leif Öberg.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

 #LI-LR2

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2022-02-22

Publicerad den

27-12-2022

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej