Inaktiv platsannons

Specialist inom byggarbetsmiljö med funktionsansvar i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Specialist inom byggarbetsmiljö med funktionsansvar. Vi vill ha din ansökan senast den 24 februari.

Som Specialist inom byggarbetsmiljö med funktionsansvar på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Program E4 Förbifart Stockholm är en av våra största investeringar i infrastruktur och en viktig pusselbit för att skapa en tillgängligare Stockholmsregion. Vägen binder ihop norra, västra och södra Stockholm och gör det möjligt för människor, varor och tjänster att ta nya, smidigare vägar.

Träffa gärna Ingeborg Van Ekris, Byggledare i projektet, i länken nedan!

Just nu söker vi en driven specialist inom byggarbetsmiljö som är redo att axla rollen som funktionsansvarig för det team som driver byggarbetsmiljöfrågor för E4 Förbifart Stockholm.

Om jobbet

Som funktionsansvarig för byggarbetsmiljö ska du samordna och leda en grupp specialister som sammantaget bidrar med Trafikverkets del till samverkansarbetet med våra entreprenörer. Du verkar som en ambassadör för en god och stark säkerhetskultur. Du deltar även i enhetens ledning och samarbetar med övriga funktioner i programmet och bistår organisationen i dess arbete med din kompetens.

Som funktionsansvarig bidrar du till att projektet bedriver ett aktivt säkerhetsarbete genom att du bland annat

 • samordnar och säkerställer att projektets specialister arbetar systematiskt och efter fastställda arbetssätt och rutiner
 • arbetar med strategiska övergripande frågor och analyser
 • medverkar i revisioner
 • håller i utbildningar

Förutom stöd från Trafikverkets ledning som driver att säkerheten kommer i främsta rummet - och vår gemensamma "nollvision" med Sveriges Byggindustrier - får du till din hjälp medarbetare som kan byggarbetsmiljö. Du får en unik chans att leda en del av ett av Trafikverkets största pågående projekt. Vill du ta ett nytt steg i din personliga utveckling och bidra till samhällsutveckling på högsta nivå, tveka inte att söka dig till oss!

Program E4 Förbifart Stockholm är en utpräglad projektorganisation som sätter projektens framdrift i centrum men aldrig på bekostnad av säkerheten. Läs gärna om hela programmet nedan.

Jag som blir din chef heter Leif Öberg. För mig är det viktigt med mina medarbetares förmåga och vilja att ta ansvar för och utveckla våra leveranser då sektionen byggarbetsmiljö, el- och trafiksäkerhet bistår program och projekt med kompetenta specialister. För mig är kommunikation och förtroende viktiga ledord och framgångsfaktorer. Jag hoppas att just du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem där säkerheten har en framträdande roll.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person drivs du av att utveckla och förbättra byggarbetsmiljöarbetet och leverera resultat som gynnar hela programmet. Du är initiativtagande samt har god analytisk problemlösningsförmåga och ser lösningar ur ett helhetsperspektiv. Som ledare är du trygg i ditt ledarskap och skapar tillit, stabilitet och bygger förtroende med din erfarenhet och kommunikativa förmåga.

Vi söker dig som har

 • universitets-/högskole- eller YH-utbildning som omfattar byggarbetsmiljö, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • flerårig aktuell erfarenhet av arbete med byggarbetsmiljöfrågor som Bas-P eller Bas-U
 • ledarerfarenhet, exempelvis som projektledare eller funktionsansvarig
 • goda kunskaper om gällande lagar och regler inom byggarbetsmiljö
 • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • körkort för personbil

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av arbete i större infrastrukturprojekt som certifierad BAS-P eller BAS-U
 • erfarenhet av arbete med KMA-frågor (kvalitet, miljö, arbetsmiljö)

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi planerar att hålla intervjuer den 16-17/3 via Skype.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-LR2

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2022-02-24

Publicerad den

27-12-2022

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej