Inaktiv platsannons

Teknisk testare med inriktning prestandatest i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Teknisk testare med inriktning prestandatest. Vi vill ha din ansökan senast den 21 februari.

Som teknisk testare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vi söker dig som har god kompetens inom IT-området och har erfarenhet av systemutveckling. Du har driv, ambitioner och vill utvecklas inom teknisk test med fokus på prestandatest.

Du arbetar som prestandatestare i funktionen för prestandatest på sektionen IKTipt. Funktionen ansvarar för och genomför prestandatest, med hjälp av verktyg och arbetssätt för att verifiera ställda prestandakrav. Funktionen planerar, genomför och följer upp prestandatest samt ger stöd och rådgivning i prestandafrågor.

Du kommer att arbeta med:

  • Hela processen kring prestandatest på Trafikverket (förberedelser, genomförande och uppföljning)
  • Stöd och rådgivning kring frågor som rör prestandatest
  • Andra arbetsuppgifter inom teknisk test kan bli aktuellt

Sektionen Test och Kvalitetssäkring ansvarar för gemensamma funktioner inom testområdet. Vi levererar tjänster inom teknisk test gällande prestandatest och automatiserad test. Under kommande år kommer vi att komplettera med ytterligare tjänster inom teknisk test och testdatahantering är ett prioriterat område. Vårt uppdrag är att planera, genomföra och rapportera teknisk test för kravställt uppdrag för att bidra till en stabil it-leverans.

Tjänsten är placerad i Borlänge, Gävle eller Stockholm. Resor för möten och stöd i uppdragen förekommer.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du som person organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö. Du har även god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning inom systemutveckling om minst 180 hp, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av systemutveckling i komplexa miljöer med många integrationer
  • har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av prestandatestverktygen JMeter eller Visual Studio Loadtest
  • har erfarenhet av att utföra prestandatester
  • har certifiering inom testområdet ISTQB eller motsvarande
Övrig information

Intervjuer är planerade att ske enligt preliminär tidplan den 3/3, 8/3 och 10/3.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

 #LI-AB2

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2022-02-21

Publicerad den

01-01-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej