Inaktiv platsannons

Arbetsplatskontrollant inom trafiksäkerhet väg i Luleå

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Arbetsplatskontrollant inom trafiksäkerhet väg. Vi vill ha din ansökan senast den 21 februari.

Som arbetsplatskontrollant på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Om jobbet

Vill du vara med och utveckla säkerheten och arbetsmiljön inom arbete på väg? Vill du ha ett arbete där mycket bilkörning ingår och där du kommer att ha mycket kontakter med både interna och externa aktörer? Då kanske det här är jobbet för dig!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att utföra arbetsplatskontroller i Norr- och Västerbotten, samt delta i proaktivt arbete kopplat till lagar, förordningar och regler för aktiviteter inom arbete på väg. Arbetsuppgifterna är ett led i Trafikverkets långsiktiga arbete med att utveckla säkerheten vid vägarbeten.

Du blir en viktig kugge i det arbetet genom att du stödjer verksamheten med din kompetens både internt och externt. 

Arbetet bedrivs delvis på obekväm arbetstid och resor samt övernattningar ingår i stor omfattning.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person har du mycket god kommunikationsförmåga och anpassar dig enkelt till nya omständigheter och situationer. Du arbetar konstruktivt och behåller ditt lugn även i pressade situationer. Du inger förtroende och är en god relationsbyggare. Vidare krävs det att du har god analytisk förmåga och att du trivs med ett självständigt arbete som innebär mycket bilresor.

Vi söker dig som

  • har utbildning inom arbete på väg, arbetsmiljö eller annan utbildning i kombination med erfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig
  • har relevant erfarenhet inom arbete på väg
  • har erfarenhet av trafiksäkerhetsfrågor och/eller arbetsmiljölagstiftning
  • är van att arbeta i administrativa datorsystem
  • kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har kunskaper inom entreprenadjuridik, AMA och AF
Övrig information

Din placeringsort kommer vara Luleå, men ditt arbete utgår vanligtvis från din hemadress.

I denna rekrytering kommer webbaserade tester att användas som en del i urvalet. Dessa skickas då ut via mail efter sista ansökningsdagen.

Kontrollera gärna din mail ofta (inkl spamfilter) efter sista ansökningsdag, då all kommunikation inledningsvis sker via mail.

Intervjuer är planerade att hållas digitalt via Skype under v. 10.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2022-02-21

Publicerad den

04-01-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej