Inaktiv platsannons

Trafikinformatör till Ånge, sommarjobb

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Trafikinformatör till Ånge, sommarjobb. Vi vill ha din ansökan senast den 16 februari.

Som Trafikinformatör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. För att skapa ett närmare Sverige är vår service därför helt avgörande.

Just nu söker vi medarbetare som Trafikinformatör under perioden maj till augusti 2022.

Om jobbet

Trivs du i en roll där tempot i arbetet är väldigt varierande? Hos oss går det från lugn övervakning, som fortfarande kräver full fokus, till att det uppstår en situation i trafiken och det blir full fart.

Arbetet som trafikinformatör är väldigt varierande beroende på om tågtrafiken flyter normalt eller om det är problem på grund av bland annat oväder, fel i växlar eller signaler. Som trafikinformatör ansvarar du för informationsspridning både internt och externt för att säkerställa att tågresenärerna får bra och tillförlitlig information om läget i tågtrafiken. Du samlar in och sammanställer information om bland annat spårändringar, förseningar, fordonsproblem och kontaktledningsfel. Du informerar resenärerna dels via befintlig utrustning på stationerna men du lägger även grunden för information till olika hemsidor, appar och media. För att kunna göra det gäller det att du håller dig uppdaterad om läget i trafiken och kan jobba proaktivt. Det gör du via datoriserade övervakningssystem och genom att ha ett gott samarbete med dina kollegor, trafikledare, andra trafikinformatörer och järnvägsföretag. När tågtrafiken fungerar som planerat kommer du få lugna perioder där du framförallt övervakar och är beredd om läget i trafiken förändras.

Då verksamheten bedrivs dygnet runt så innebär det att våra trafikinformatörer arbetar skift enligt ett schema årets alla dagar. Våra tidigaste förmiddagspass börjar kl. 05.20, våra eftermiddagspass slutar kl. 22.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har en god analytisk problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du kan kommunicera och förmedla budskap på ett enkelt sätt. Att du är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren är viktigt samtidigt som du har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer samtidigt som du också hanterar lugna övervakningsperioder. Du tar ansvar för att självständigt utföra dina arbetsuppgifter och du har även en god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som

  • har en pågående gymnasieutbildning eller senast 2020 avslutad gymnasieutbildning
  • har fyllt minst 18 år den 1 mars 2022
  • har god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift i det svenska språket

Det är meriterande om du

  • är van vid att arbeta obekväma arbetstider såsom exempelvis skift, helg och natt.
Övrig information

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

Intervjuer för tjänsten kommer preliminärt att ske via Skype den 3/3 och 4/3.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2022-02-16

Publicerad den

03-01-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Ånge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej