Inaktiv platsannons

Projektledare IT till MPK teamet i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare IT till MPK teamet. Vi vill ha din ansökan senast den 10 mars.

Som Projektledare inom IT på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Vill du jobba inom en kreativ IT-organisation där du får utrymme för dina idéer? Vill du jobba i samhällets framkant och utveckla dess nya infrastruktur och därmed få vara med och påverka? Om svaret är JA på frågorna så sök projektledartjänst hos oss på Trafikverket IKT. Här kommer du att uppleva en stimulerande miljö med spännande möjligheter och variation så att du kan utveckla dina färdigheter.

Projektledare inom IKT järnväg leder ett team inom MPK förvaltning och/eller driver olika typer av utvecklingsprojekt som varierar i komplexitet och storlek men alla har det gemensamma att det får en direkt påverkan ute i samhället. I projektledarrollen har du kontakt med beställare, styrgrupp och användare. Du leder operativt, rapporterar status och progress, jobbar med styrgrupp eller förvaltningsledning, i vissa fall med en extern leverantör samt planerar och fördelar uppgifter till utvecklingsteamets medlemmar. Ditt ansvar är att se till att uppdrag levereras inom rätt tid, med rätt kvalitet och kostnad samt att Trafikverkets metoder efterföljs. Du skapar goda relationer i teamet och rapporterar till närmaste chef.

Kvalifikationer

Som person

  • Ser du möjligheter i förändringar, du är nytänkande med fokus på de långsiktiga strategierna.
  • Anpassar du dig och hittar prestigelöst win-win-lösningar som leder till det gemensamma målet.
  • Leder, motiverar och skapar du engagemang och delaktighet i ditt team.
  • Har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt, är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Formella krav

  • Du har högskoleutbildning inom IT eller teknik om 180hp (120p). Alternativt har du annan utbildning i kombination med relevant yrkeserfarenhet inom tjänstens område som vi bedömer motsvara utbildningskravet.
  • Du har yrkeserfarenhet av en ledande roll i systemutvecklingsuppdrag inom applikationsförvaltning eller projekt.
  • Du har god kommunikativ förmåga i svenska och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Meriterande

  • Om du har bred kunskap och/eller yrkeserfarenhet inom IT-området och på så sätt kan arbeta i flera roller inom IT-processerna t.ex. inom kravhantering, test, koordinering av leveranser, upphandling av IT-system, produktions- och tekniknära IT.
  • Om du har god kunskap inom XLPM, PM3 och applikationsförvaltning i komplexa systemmiljöer.
Övrig information

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i den här rekryteringen.

Valbara placeringsorter: Borlänge, Linköping eller Örebro.

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef, Pär Lundmark, om du har frågor om tjänst, verksamhet etc.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2022-03-10

Publicerad den

27-12-2022

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej