Inaktiv platsannons

Systemtekniker datakommunikation i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Systemtekniker datakommunikation. Vi vill ha din ansökan senast den 23 februari.

Som systemtekniker på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för både IT och har en vilja att utvecklas inom området datakommunikation tele/järnväg. Vi erbjuder dig en möjlighet att utvecklas tillsammans med våra övriga medarbetare i ett område med många karriärvägar och utvecklingsmöjligheter. Vi vill att du ska nå din fulla potential och uppnå dina personliga ambitioner.

Sektionen datakommunikation tele järnväg ansvarar för samtlig telekommunikation för järnvägens behov i Trafikverkets eget IP-nätverk. Som systemtekniker/nätverkstekniker planerar, projekterar och levererar du beställningar av nätverkstjänster företrädelsevis i Trafikverkets operativa IP-nät.

Du ansvarar och deltar i leveransen innehållande planering, design, projektering, dokumentation och leverans av kommunikation och nätlösningar till Trafikverket, vilket också inkluderar våra stora och viktiga investeringsprojekt. Våra leveranser är en del i säkerhetsanläggningen.

Du kommer också att hantera beställningar av arbete i fält och andra typer av resurshanteringar samt viss ekonomiskt uppföljning. Därtill kommer du att ansvara för konfiguration av nätverksutrustning, planera och uppgradera nätverksutrustningar samt ansvara för rätt lagernivå angående materielförsörjning. Vi jobbar hela tiden mot tidsramarar samt analyserar och utvärderar olika handlingsalternativ.

En av våra utmaningar är att hela telesidan är tekniskt skiftande och att den ständigt utvecklas. Vi har mycket fokus på säkerheten. Oavsett vad du har för bakgrund kommer mycket att vara nytt för dig. Vi är ett team som jobbar tillsammans även om stor del av arbetet är självständigt. Du leder oftast självständigt arbetet av leveransen. Visst arbete av arkitektonisk natur kan förekomma exempelvis i form av design av nätutbyggnad.

Visst arbete nattetid kan förekomma i tjänsten.

Driftrelaterat arbete kan bli aktuellt i framtiden med schemalagd beredskap. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Att samverka med andra och tillsammans leverera är en naturligt för dig. Kundens behov och förväntningar av kvalité har du alltid i fokus. Ditt teknikintresse gör att du snabbt förstår hur tekniken kan bidra för att uppnå mål och du har lätt för att se förbättringar och dess möjligheter. Att du förstår din roll i en helhet och har förståelse för samverkan av olika delar i ett projekt är viktigt för att uppnå en bra slutleverans. Du har förståelse vad det innebär att arbeta mot deadlines samt har förmåga att analysera och utvärdera olika handlingsalternativ under hög arbetsbelastning.

Vi söker dig som

  • har gymnasial utbildning inom data/teletransmission alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av nätverkslösningar och dess uppbyggnad
  • har kännedom om IP-teknologi, gärna i kombination med erfarenhet av dokumentation av IP-lösningar
  • har förståelse om projektering och realisering av tekniska IP-lösningar

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av nätdesign, larminsamling, övervakning och felsökning i IP-nät
  • har erfarenhet av att arbeta med brandväggar
Övrig information

Urvalstester tillämpas i denna rekryteringsprocess.

Skypeintervjuer kommer att ske enligt preliminär tidplan den 15-16 mars.

Du är varmt välkommen att höra av dig till rekryterande chef, Lars Holm om du har frågor om tjänst, verksamhet etc.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2022-02-23

Publicerad den

04-01-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej