Inaktiv platsannons

Säkerhetsspecialist samhällssäkerhet inom Stora Projekt i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Säkerhetsspecialist samhällssäkerhet inom Stora Projekt. Vi vill ha din ansökan senast den 23 februari.

Som Säkerhetsspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Trafikverket satsar stort på att vara en myndighet med en proaktiv säkerhetskultur. Detta innebär att vi nu växlar upp och vill öka antalet säkerhetsspecialister för att möta de behov och utmaningar Trafikverkets olika infrastrukturprojekt har och kommer att ha. Vi rekryterar nu flera specialister för arbete i flera av våra projekt. Vill du bli en av oss? 

Om jobbet

Stora Projekt är det verksamhetsområde som hanterar de största och mest komplexa investeringsprojekten inom Trafikverket.

Som säkerhetsspecialist på Stora Projekt har du en nyckelroll för att främja en god säkerhets- och informationssäkerhetskultur i organisationen. Du bevakar och deltar i nätverk inom kompetensområdet samt bidrar till utveckling och förbättring av arbetssätt. Du stödjer, utvecklar samt följer upp arbetet med informationssäkerhet och säkerhetsskydd och deltar i arbetet med krisberedskap.

Du är stöd till organisationen i säkerhetsfrågor inklusive tolkningar av lagkrav och regler. Du leder och/eller är delaktig vid olika analyser såsom säkerhetskyddsanalyser och risk- och sårbarhetsanalyser. Du bidrar till utveckling inom ditt ansvarsområde samt bistår avdelningens chefer och projektledare med rådgivning, beslutsunderlag, remisshantering och utbildning inom området. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Du blir en välkommen kollega till sektionen samhällssäkerhet. Vi är ca 15 personer över hela Sverige som arbetar med säkerhet i Sveriges största och mest komplexa investeringsprojekt. Hos oss får du möjligheten att arbeta med kvalificerade säkerhetsfrågor inom ett brett spektra. Du är med och formar det fortsatta säkerhetsarbetet och kan påverka innehållet i din roll. Jag som blir din chef heter Carin Rencrantz. För mig är tillit och förtroende viktigt. Det innebär att medarbetarna på sektionen driver utveckling medan min roll är att skapa rätt förutsättningar, vara ett stöd och bidra till att vi jobbar i rätt riktning som helhet.  

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du ett stort engagemang för området, tar gärna initiativ och ser helheter. Du behöver agera i en komplex miljö med föränderliga förutsättningar och för att arbetet ska få god effekt behöver du ha en utomordentlig god förmåga att samverka med andra och anpassa din kommunikation till olika målgrupper samtidigt som du alltid agerar i enlighet med våra gemensamma mål. Tack vare din analytiska förmåga och ditt strukturerade arbetssätt skapar du balans mellan olika arbetsuppgifter.

Vi söker dig som

  • har akademisk examen inom ett område som är relevant för tjänsten eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig och aktuell erfarenhet av arbete med informationssäkerhet och säkerhetsskydd
  • har dokumenterad kunskap om lagar, regler och föreskrifter inom säkerhetsområdet
  • har körkort för personbil
  • god kunskap i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • har kunskap om det svenska krisberedskapssystemet
  • har erfarenhet av ledning av säkerhetskyddsanalyser, risk- och sårbarhetsanalyser eller liknande utredningar
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att hållas via skype under v. 11 och v.12.

Placeringsort för tjänsten är Solna, Göteborg eller Malmö med eventuell öppning för andra placeringsorter.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LI-ÅG1

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2022-02-23

Publicerad den

03-01-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej