Inaktiv platsannons

Sektionschef Utformning Väst i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Sektionschef Utformning Väst. Vi vill ha din ansökan senast den 27 februari.

Nu söker vi dig som vill vara med i utvecklingen av vår nya enhet "Utformning" i rollen som sektionschef i Väst, för att tillsammans med engagerade medarbetare, bidra till framtidens infrastruktur och ökad tillgänglighet på våra vägar och järnvägar.

Om jobbet

Som sektionschef på den nya enheten Utformning är du första linjens chef med personal- och budgetansvar för 24 medarbetare med hög teknisk kompetens. Enheten består av fem sektioner med huvudansvar att ge specialiststöd inom teknikområdena, arkitektur, vägbelysning, vägteknik, vägutformning, ITS och VA/avvattning till våra investeringsprojekt, såväl mindre projekt som våra största mångmiljardprojekt. Du ingår i enhetens ledningsgrupp, tillsammans med fyra kollegor och er enhetschef, där ni arbetar med de långsiktiga strategierna av verksamheten. Som sektionschef har arbetet en stor spännvidd av operativa och strategiska frågor. Vi är t ex inne i en spännande teknikutvecklingsfas där Trafikverket tar stora kliv mot digitalisering och hållbarhet.

Som chef på Trafikverket får du stora möjligheter till utveckling och erfarenhetsutbyte genom workshops och chefsnätverk, både lokalt och nationellt.

Jag som blir din chef heter Lovisa Moritz och jag värdesätter en inställning med högt i tak där vi har tillit till varandra och kan säga vad vi tycker.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Kvalifikationer

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, kommunicera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som

  • har något års erfarenhet av att arbeta i en chefsroll där du har personalansvar för en grupp medarbetare
  • har teknisk högskoleutbildning med inriktning Väg- o vattenbyggnad, samhällsbyggnadsteknik, elteknik, landskapsarkitektur eller arkitektur alternativt annan likvärdig utbildning som vi bedömer relevant för tjänsten
  • uttrycker dig väl i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har några års arbetslivserfarenhet av ett eller flera av enhetens teknikområden (arkitekt, vägbelysning, vägteknik, vägutformning, VA/avvattning)
  • har erfarenhet av arbete i väg- eller järnvägsprojekt
  • har erfarenhet av förändringsarbete, där du t. ex. ansvarat för att implementera nya arbetssätt
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år. 

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2022-02-27

Publicerad den

01-01-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej