Inaktiv platsannons

Sektionschef till Vägnära Infrateknik i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Sektionschef till Vägnära Infrateknik. Vi vill ha din ansökan senast den 24 februari.

Hos oss är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Nu erbjuder vi en spännande chefsroll och söker dig som vill leda sektion Vägnära Infrateknik som tillhör enhet Infrasystem inom distrikt Öst/Stockholm.

I vårt uppdrag arbetar vi tillsammans för att säkra och underhålla vår infrateknik på vägarna. Vår ambition och mål är att öka trafiksäkerheten för alla trafikanter och resenärer. Den vägnära infratekniken möjliggör trafikledning och en god trafikinformation av våra högtrafikerade vägar och tunnlar. Omfattningen av verksamheten kommer att öka under de kommande åren och i samband med mottagandet av Förbifart Stockholm behöver sektionens projektledarkapacitet förstärkas vilket gör att antalet medarbetare succesivt kommer att behöva utökas. 

I rollen som sektionschef blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara personalansvarig chef, projektsponsor för de projekt som sektionen bedriver samt som ombud för sektionens befintliga och framtida kontrakt.

Exempel på förekommande arbetsuppgifter är

 • arbetsledning av egen personal och konsulter
 • leda verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning av projektverksamheten
 • planera och leda sektionsmöten och arbetsplatsträffar
 • leda sektionens ekonomiska avvikelsehantering
 • ingå avtal med entreprenörer, leverantörer och konsulter
 • genomföra ombudsmöten och samverkan med leverantörer

Du ingår i enhetens ledningsgrupp där du tillsammans med kollegor aktivt bidrar till utveckling av enhetens verksamhet. Du kommer även att ingå i andra samordningsforum inom distriktet och Trafikverket.

Kvalifikationer

Vem är du?

På Trafikverket arbetar vi med resultatfokus och långtgående delegering. För att lyckas med ditt uppdrag som chef har du förmågan att både ta och dela ut ansvar på ett förtroendeskapande och tydligt sätt. Du kan arbeta strategiskt med att bygga och utveckla team och arbetssätt. Samtidigt kan du snabbt sätta dig in i operativa frågor och fatta beslut. Du har lätt för att orientera dig i olika affärs och kontraktsupplägg och du har förmågan att se både kopplingen mellan teknik och organisation. Du har en väl utvecklad förmåga att strukturera och prioritera i en komplex verksamhet och blir stimulerad av utmaningar.

Vi söker dig som har

 • universitets- högskoleutbildning, minst 180 hp (120 p), med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • tidigare erfarenhet från att arbeta som ledare i rollen som chef med personalansvar eller i relevant projektledarroll för projekt med bäring på tjänsten
 • haft budget och resultatansvar

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av beställarrollen och att driva kontrakt
 • har erfarenhet och kunskap om entreprenadjuridik
 • har vana att arbeta med projektarbetsformen
 • har erfarenhet av arbete med vägnära tekniska system
 • kan hantera och medverka i media
Övrig information

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2022-02-24

Publicerad den

07-01-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej