Inaktiv platsannons

Application Manager till Åhléns i Stockholm

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 48 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Varuhuset Åhléns är en marknadsplats som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns omsätter 4,3 miljarder och varje år tar våra ca 3 000 skickliga medarbetare emot 60 miljoner besök. Åhléns Outlet och Designtorget är dotterbolag. Åhléns är en del av detaljhandelskoncernen Axel Johnson AB.

Om tjänsten

 • Ansök senast: 16 februari 2022
 • Stockholm
Arbetsuppgifter

Åhléns är på en spännande resa med målet att bli Sveriges ledande e-handlare med optimal fysisk närvaro! Och som ett led i det bygger vi ett nytt lager med moderna och automatiserade lösningar för att kunna optimera framtidens logistik inom Åhléns.

Vill du vara med på denna logistiksresa och arbeta i ett team som täcker logistiklösningar från varuförsörjningsplanering, manuella och automatiserade lagerlösningar, transportlösningar till leverantörsportaler?

Vi arbetar i moderna system såsom Relex för replenishment, ElseWare för lagerstyrning och KiSoft för styrning av automationslösning. Vi söker nu en erfaren applikationsledare för att vara med i vårt team och förvalta och utveckla de tjänster, applikationer och processer som ansvarsområdet levererar till verksamheten.

Rollen innefattar huvudsakligen följande uppgifter:

 • Förvalta och utveckla de tjänster, applikationer och processer som ansvarsområdet levererar till verksamheten.
 • Vara verksamhetens kontaktperson i dagliga frågor gällande de system som tjänsteområdet omfattar.
 • Fungera som support för hantering av incidenter och problem i det eller de system som tjänsteområdet omfattar.
 • Identifiera, lyfta och genomföra aktiviteter som är nödvändiga för att bibehålla och förbättra funktioner och processer i system inom tjänsteområdet.
 • Hålla sig a-jour med lagar och förordningar som berör tjänsteområdet.
 • Medverka i projekt som involverar det egna tjänsteområdet

Rollen ingår i Supply IT-teamet och du rapporterar till IT Lead Supply.

Kvalifikationer

Vem söker vi?

För att lyckas i rollen behöver du ha ett stort driv för att hitta lösningar, förbättringar och nya affärsmöjligheter. Som person är det viktigt att du har hög samarbetsförmåga och ett affärsmässigt arbetssätt då du kommer att arbeta tvärfunktionellt och ha mycket kontakt med andra funktioner inom organisationen.

I denna roll dyker nya utmaningar upp på regelbunden basis – därav ser vi att du har en god problemlösningsförmåga och hela tiden ligger steget före. Vidare hoppas vi att du är initiativrik och har mod att utmana dig själv och andra. Du drivs av att bidra till att vi som företag blir framgångsrika och vill vara i ett sammanhang där vi genom att ha kul tillsammans skapar förutsättningar för ett gott samarbete.

Till denna roll ser vi även att du har med dig:

 • Universitets- eller högskoleutbildning inom systemvetenskap, teknik, IT eller motsvarande
 • 5-7 års erfarenhet av arbete med systemförvaltning
 • Erfarenhet av arbete med logistiklösningar
 • Starkt meriterande med erfarenhet av retail och automatiserade lager
 • Erfarenhet att arbeta med en mix av standardsystem och egenutvecklade komponenter

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med inledande 6 månaders provanställning vi ser gärna att du kan börja hos oss i så snart som möjligt. Du är placerad på Åhléns huvudkontor beläget i centrala Stockholm.

Urval kan komma att ske löpande, skicka in din ansökan redan idag!

Vi välkomnar alla och värdesätter mångfald; våra medarbetare är alla unika och vi behandlar var och en som individer. Vi är engagerade, ger allt på jobbet och värdesätter att ha balans i livet. Med det hälsar vi dig välkommen till Åhléns!

Publicerad den

03-01-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej