Inaktiv platsannons

Redovisningsansvarig till Åhléns i Stockholm

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 48 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Varuhuset Åhléns är en marknadsplats som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns omsätter 4,3 miljarder och varje år tar våra ca 3 000 skickliga medarbetare emot 60 miljoner besök. Åhléns Outlet och Designtorget är dotterbolag. Åhléns är en del av detaljhandelskoncernen Axel Johnson AB.

Om tjänsten

 • Ansök senast: 8 april 2022
 • Stockholm
Arbetsuppgifter

Vi söker en driven Redovisningsansvarig till Åhléns Ekonomi & Finans!

Vi välkomnar alla och värdesätter mångfald; våra medarbetare är alla unika och vi behandlar var och en som individer. Vi är ambitiösa och vill ge allt på jobbet men värdesätter att ha balans i livet. Åhléns är ett värderingsstyrt företag och genom ett starkt affärsmannaskap blir vi lite bättre varje dag.

Vi erbjuder dig

Huvuduppgiften som Redovisningsansvarig är att med ett proaktivt driv säkra effektiv redovisning & rapportering, analys samt utveckling av processer inom Ekonomi & Finans. Rollen är ett proaktivt affärsstöd till verksamheten som i tvärfunktionella samarbeten förstärker intern kontroll och optimerar processer med kvalitet och leverans i fokus.

I rollen ingår även att inom Ekonomi & Finans:

 • Ansvarig för bokslutsprocessen för månads-, kvartals-, och årsbokslut
 • Redovisning inkl. reserver, resultatanalys och avstämningar i bokslutsprocessen
 • Ansvarig för intern rapportering i Cognos samt koncernkonsolidering
 • Ansvarig för extern rapportering, upprättande av årsredovisning
 • Kontakt med revisorer, Skatteverket, Bolagsverket och andra myndigheter
 • Tolka och implementera nya redovisningsstandarder och driva redovisningsrelaterade utvecklingar
 • D365 processägare redovisning, anläggningregister & kundreskontra, stöd för operativa processer inom Ekonomi & Finans och redovisningsfrågor från verksamheten
 • Aktivt driva projekt för att automatisera och effektivisera processer med dokumenterad intern kontroll
 • Övriga förekommande uppgifter inom ekonomi, redovisning och rapportering

I rollen som Redovisningsansvarig blir du en del av ett ambitiöst team och rapporterar direkt till Ekonomichefen, rollen innebär ett nära samarbete inom Ekonomi & Finans avseende analys, intern kontroll och kontinuerlig processutveckling.

Kvalifikationer

Vi letar efter

Vi på Åhléns är övertygade om att genom att vi delar med oss av kunskaper och erfarenheter, framgångar och entusiasm, gör vi varandra bättre.

Till oss tar du med dig:

 • Civilekonom eller motsvarande, gärna med fokus på redovisning
 • Erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete
 • Erfarenhet av att arbeta med rapportering, bokslut och revision
 • Mycket goda kunskaper i Excel samt stark analytisk förmåga
 • Meriterande med erfarenhet av affärssystemet Microsoft Dynamics D365, intresse för system och processer
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift

Rollen som redovisningsansvarig innebär mycket självständigt arbete och vi lägger stor vikt vid ditt driv och din personliga mognad. Samtidigt kommer du i rollen ha många kontaktytor och vi ser därför att du har en god kommunikativ förmåga och är van att agera supporterande till organisationen gällande redovisningsfrågor. Du har ett öga för siffor och detaljer och är analytisk, strukturerad och nyfiken.

För att lyckas i rollen hos oss tror vi vidare att du är en person som är noggrann och ansvarstagande samt har ett fokus på att prioritera och hålla deadlines. Vidare eftersträvar du en hög standard på ditt arbete där du kontinuerligt arbetar för att säkerställa kvalité och utveckling inom ditt ansvar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med inledande 6 månaders provanställning vi ser gärna att du kan börja hos oss i så snart som möjligt. Du är placerad på Åhléns huvudkontor beläget i centrala Stockholm.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

27-12-2022

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej