Inaktiv platsannons

Praktik designassistent mode, väskor, accessoarer till Åhléns VT 2022 i Stockholm

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 48 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Varuhuset Åhléns är en marknadsplats som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns omsätter 4,3 miljarder och varje år tar våra ca 3 000 skickliga medarbetare emot 60 miljoner besök. Åhléns Outlet och Designtorget är dotterbolag. Åhléns är en del av detaljhandelskoncernen Axel Johnson AB.

Om tjänsten

  • Ansök senast: 18 februari 2022
  • Stockholm
Arbetsuppgifter

Vi på Åhléns sätter ett stort värde i att erbjuda praktikplatser till studenter. Vi vill dela med oss av våra kunskaper och erfarenheter men också inspirera dig till att vara en del av vår vision. För oss ger samarbete med studenter och skolor ett värdefullt utbyte som bidrar till utveckling både för oss och för dig som kommer hit.

Vad innehåller praktiken?

I rollen som designassistent på Åhléns In House Brands är du delaktig i det dagliga arbetet med Åhléns egna kläder, väskor och accessoarer. Du har en stöttande roll till din designer där du bland annat arbetar med löpande trend- och färgarbetet samt tar fram skisser och färgkartor inom området.

Kvalifikationer

Vad söker vi?

Vi söker dig som har vilja, engagemang och en förmåga att få saker gjorda. Du är en lagspelare samtidigt som du vågar ta egna initiativ och har en god kommunikativ förmåga. Som person är du nyfiken, noggrann och utåtriktad. Du har också en stor passion för mode!

För att vara kvalificerad för en praktik inom Design Mode ser vi att du har:

  • En pågående design/modedesignutbildning på universitets/högskolenivå
  • En godkänd praktikperiod
  • Ett stort intresse för mode
  • Goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i Illustrator, Photoshop och Indesign
  • Kunskaper inom printdesign ser vi som ett plus

Det är också meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom området.

Praktikperioden omfattar minst 10 veckor med start under våren 2021.

Vi på Åhléns erbjuder dig en praktik i en inspirerande miljö på ett av Sveriges ledande retailföretag. Som praktikant på Åhléns blir du en i teamet och får delta i det dagliga arbetet. Du får mycket eget ansvar och vi uppskattar att du vill dela med dig av dina idéer.

Publicerad den

03-01-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej