Inaktiv platsannons

Brand Manager Abba i Malmö

Är du student och letar efter ett extrajobb vid sidan av studierna eller är du på sök efter ett heltidsjobb att kick-starta karriären? Titta hit!

Om tjänsten

Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck i Sverige med kärlek och omtanke om människor, hav och land. Vi är en lokal samhällsaktör som med våra 1600 medarbetare gör skillnad och bidrar till en mer hållbar och hälsosam vardag. Mer än 90 procent av det vi säljer i Sverige tillverkar vi lokalt på någon av våra 9 anläggningar. Vi går i täten för hållbar produktutveckling och innovation genom våra välkända varumärken Abba, Kalles, Felix, BOB, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. Vi har en omsättning på cirka 6 miljarder kronor och har runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro. Vår vision är att vi ska vara ”Din vän i vardagen” genom att leva upp till våra värdeord – modig, pålitlig och inspirerande. Orkla Foods Sverige ingår i den norska koncernen Orkla som är noterat på Oslobörsen.Job description: Vill du vara med och utveckla och driva ett av Sveriges mest välkända och älskade varumärken? Om vi säger Abba, tänker du musik eller fiskbullar? Middagsklart eller Mamma Mia? Är svaret sjömatsrelaterat, då är det kanske dig vi söker? Just nu söker vi dig som vill vara med och driva kategorin sjömat och Abba på svenska retailmarknaden. Varmt välkommen att söka tjänsten som Brand Manager Sjömat i Marknadsteam Måltid där du rapporterar närmst till Brand Team Manager Abba och ingår i ett stort agilt team med en hög grad av samarbete inom teamet.Om rollen I rollen som ‘Brand Manager Sjömat’ arbetar du aktivt med att driva utvecklingen för dina kategorier på den svenska retailmarknaden, både avseende förvaltning av existerande portfölj och värdering/utveckling av nya möjligheter där du har ett sortimentsansvar inom bla. kyld flerportion (Middagsklart) samt koloniala fiskkonserver. Som Brand Manager ansvarar du för att säkra bästa konsumentinsikter och trender som ligger till grund för långsiktiga strategier och innovationsplaner. Du implementerar marknadsplaner och ansvarar för uppföljning mot mål/resultat samt korrigering av avvikelser. Du är delaktig i kommunikation/mediaplan samt uppföljning av resultat. Rollen är mycket affärsorienterad och du arbetar nära försäljning, ekonomi, produktion, marknad och kunder. Du är mycket självständig och tar egna initiativ i högt och lågt.Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Bidra till långsiktiga strategier, marknadsplaner och aktiviteter på strategisk och taktisk nivå.
  • Aktivt driva processen från insikt till färdig produkt av innovationer oftast som marknadsansvarig deltagare i projekt, men ibland som projektledare
  • Delaktig i att skapa taktisk 4P-plan för dina sortiment för nästkommande år i nära samarbete med försäljningsavdelningen.
  • Sortimentsutveckling och optimering av befintligt sortiment genom att proaktivt värdera, föreslå och genomföra ändringar i produktportfölj för att optimera såväl lönsamhet som försäljning
  • Implementera och följa upp planer och strategier inom ansvarsområdet samt proaktivt föreslå ändringar i plan för att säkra måluppfyllnad. '
  • Aktivt driva och utveckla design och bidra till kommunikationen tillsammans med Brand Team Manager.
Profile description: Vem är du? Vi söker dig som är civilekonom med inriktning mot marknadsföring. För att lyckas i rollen ser vi att du gärna har minst 2 års arbetslivserfarenhet som Brand manager eller liknande roll. Du är driven, engagerad och en idérik person som kan omvandla konsumentinsikter till varumärkesdrivande koncept och strategier och använder din kreativitet för att uppnå mätbara resultat. Vidare är du en teamplayer, har en strategisk och analytisk förmåga och är duktig på att tänka nytt.
Vi erbjuder dig ett stort ansvar med en intressant variation av arbetsuppgifter och ett stort utrymme för egna initiativ. Arbetsuppgifterna utförs i nära samarbete med övriga funktioner, vilket kräver god struktur, samarbetsförmåga samt en förståelse för hela affären. Din inställning och dina värderingar går hand i hand med våra; du är modig, inspirerande och pålitlig! Såklart har du även ett stort intresse för mat och dryck och ditt hjärta klappar extra hårt för sjömat! Vi erbjuder dig en intressant blandning av roliga arbetsuppgifter och stort utrymme för egna initiativ. Vid frågor vänligen kontakta Brand Team Manager Rebecca Lundgren på välkommen med din ansökan, sista dagen för att ansöka är Hur ansöker jag?
Klicka på länken och följ stegen för att skapa en profil och ansöka till jobbet. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via mejl. We offer: Vad kan Orkla erbjuda dig?
Orkla är ett unikt FMCG-bolag med ett starkt fäste i Norden och växer även mycket inom Europa och flera andra länder, bland annat Indien. Möjligheten att få jobba med starka lokala varumärken i ett växande internationellt bolag ger våra medarbetare möjligheten att göra skillnad och påverka vår utveckling. På Orkla tänker vi globalt men vill utveckla lokala lösningar som tillgodoser våra kunders behov samtidigt som vi utvecklar och stärker våra medarbetare genom att de får göra skillnad.

Publicerad den

07-01-2023

Extra information

Status
Stängd
Önskad utbildningsnivå
Grundskola
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
HR / Management
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Språk
Svenska

Malmö | HR / Management | Heltidsjobb (förstajobb) | Grundskola