Inaktiv platsannons

Projektenhetschef Ostlänken i Linköping

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektenhetschef Ostlänken. Vi vill ha din ansökan senast den 19 april.

Som Projektenhetschef på Ostlänken på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Med Ostlänken tas det första steget mot nya stambanor i Sverige, en sträcka på 16 mil som planeras att vara färdig för tågtrafik 2035. 

Som ett led i den nya organisationen Nya Stambanor i Trafikverket söker vi en målmedveten och kommunikativ ledare som vill vara med på en spännande resa och bygga framtidens järnväg. 

Om jobbet

Som projektenhetschef ansvarar du för styrning och ledning av en projektportfölj som är en del av programmets totala omfattning. I portföljen ingår projekt som är i planeringsskede. Du kommer tillsammans med din organisation ansvara för framtagande av järnvägsplaner och tillståndsprocessen för att senare övergå till produktion/byggande och överlämning till förvaltning. 

I rollen som projektenhetschef leder du ditt team genom att skapa förutsättningar så att projekten genomförs på ett effektivt, strukturerat och affärsmässigt sätt utifrån givna uppdrag. Du bidrar med motivation och inspiration till ditt team för att skapa en bra arbetsmiljö. En viktig del i arbetet är att samverka och samarbeta med interna uppdragsgivare, aktörer i anläggningsbranschen och andra externa intressenter.

Du ingår i Ostlänkens ledningsgrupp och tillsammans med övriga chefer ansvarar och bidrar du till att uppnå programmets mål och leveranser. Din enhet omfattar mellan 14-18 anställda, ett antal resurskonsulter och ett antal kontrakt med konsulter och entreprenörer.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Jag som blir din chef heter Alexander och ser fram emot att du blir en del av vårt team. Jag står för ett klart ledarskap som bygger på att lyssna och en tydlig kommunikation. Det anser jag är framgångsnyckel till ett gott samarbete. Jag tror på eget ansvar och personlig utveckling. Kom till oss så lovar jag dig stora utmaningar som får dig att växa och längta till jobbet varje måndagsmorgon.

Jag hoppas att du vill vara med och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

Kvalifikationer

Vem är du?

Som chef i Trafikverket motiveras du av att leda, åstadkomma resultat tillsammans med andra och bidra till att andra kan växa och utvecklas. Genom att inspirera och involvera skapar du engagemang och delaktighet, vilket är viktiga förutsättningar inte bara för att vi skall nå våra mål utan också för utvecklingen av verksamheten, dina medarbetare och dig själv. Skicklighet i att bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är viktigt i en verksamhet som vår.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleexamen med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som sammantaget bedöms som likvärdig
  • har flerårig aktuell chefserfarenhet där du har haft personalansvar
  • har flerårig aktuell arbetslivserfarenhet av projektledning inom planläggning och produktion i bygg- eller anläggningsbranschen
  • har aktuell arbetslivserfarenhet av förändringsarbete i en ledande roll
  • har aktuell erfarenhet av att leda i en stor och komplex organisation
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift samt har B-körkort
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är inplanerade att ske via Skype 4-5 maj. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.  

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Nya Stambanor är du med och skriver historia genom att bygga ny järnväg som möjliggör ökad kapacitet för gods- och persontrafiken mellan knutpunkterna Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi arbetar med helheten - från planering till genomförande och överlämning för drift och underhåll. Du jobbar i stora och komplexa projekt med kunniga kollegor och tillsammans skapar vi nya möjligheter att resa hållbart i Sverige och även ut i Europa.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2022-04-19

Publicerad den

24-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej