Inaktiv platsannons

Projektingenjör till digitaliseringsresa inom infrastruktur i Göteborg

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör till digitaliseringsresa inom infrastruktur. Vi vill ha din ansökan senast den 11 april.

Gillar du utmaningar? Vill du jobba i en framtidsbransch? Kom och jobba med oss, som projektingenjör, för att utveckla och förvalta viktig infrastruktur.

Om jobbet

Vi söker nu dig som är intresserad att arbeta som projektingenjör i våra projektledningsteam inom Underhåll Infrasystem. Hos oss finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, med goda utvecklingsmöjligheter.

Som projektingenjör medverkar du i underhållsprojekt för befintliga anläggningar och tekniska system och biträder en eller flera projektledare. Det kan till exempel vara att planera och följa upp tid, kostnad, innehåll, riskhantering, resurser, kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Du medverkar även till att arbetet genomförs enligt lagar, regler, riktlinjer, förordningar samt interna arbetssätt och processer. Andra arbetsuppgifter är att stötta projektledaren i interna och externa kontakter till exempel med konsulter, entreprenörer och projektets intressenter.

Efter hand som du skaffar på dig värdefull kompetens kan du ges möjlighet att driva vissa delar av ett projekt eller mindre projekt självständigt och axla rollen som projektledare.

Projektenhet Infrasystem är en av totalt 5 projektenheter inom underhållsdistrikt väst. Enheten ansvarar för olika projekt för anläggningar och tekniska system kopplade till väg. Inom enheten finns 16 medarbetare med placering i Göteborg. Området vi nu avser att förstärka är en roll som projektingenjör i huvudsak för underhållsprojekt med Trängselskatt och trafiksystem.

Trafikverket kan erbjuda dig en modern arbetsplats där vi möter varandra med respekt och omsorg i en öppen och nyskapande kultur. Hos oss lönar sig alltid goda prestationer, men vi är samtidigt noggranna med att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete, familj och fritid. Som en del i det, finns för den här tjänsten möjlighet för dig som önskar att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan. Vi är stolta över att ha utsetts till en av Sveriges bästa arbetsgivare.

Jag som blir en av dina kollegor heter Amanda Fors och jobbar idag som projektingenjör på enheten. I ditt arbete som projektingenjör hos oss på Infrasystem kommer du ha givande, varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Du kommer tillsammans med oss på enheten driva och bidra till den samlade leveransen.

Jag hoppas att du vill vara med oss och utveckla ett modernt, effektivt och hållbart transportsystem!

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har något års erfarenhet av projektering eller projektledning i arbete med tekniska system inom industri, fastigheter och/eller infrastruktur
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med relevant teknisk eller samhällsbyggnadsinriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av tekniska system kopplat till olika typer av överordnade styrsystem inom industri, processanläggningar, fastigheter eller väg-/järnvägsanläggningar
  • har erfarenhet från beställarrollen inom samhällsbyggnad för infrastruktur
  • har erfarenhet från att upprätta projektspecifika rutiner och arbetssätt

För att lyckas i rollen värdesätter vi att dig som initierar, driver och följer upp utveckling av processer och dialoger med aktuella samarbetspartners och intressenter. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt. Du har god problemlösningsförmåga och ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer och strukturer på kort och lång sikt. Dessutom har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Övrig information

Vi använder främst mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din mail regelbundet under denna tid.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2022-04-11

Publicerad den

27-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej