Inaktiv platsannons

Köksmästare till Rondo och Lisebergs Wärdshus i Göteborg

Om tjänsten

Köksmästare till Rondo och Lisebergs Wärdshus
Liseberg AB

Liseberg har något för alla. Sedan 1923 har vi fått miljoner gäster och tiotusentals medarbetare att trivas och må bra. Hos oss väntar äventyr, musik, spel och grönskande trädgårdar. Och inte minst god mat- året runt.

Vi söker nu en köksmästare som har övergripande ansvar för våra två enheter Showkrogen Rondo och Lisebergs Wärdshus. En köksmästare som har förmågan att balansera och fördela sin tid mellan två olika köksteam placerade på respektive restaurang.

Showkrogen Rondo
På showkrogen Rondo, som besöks av upp till 1000 gäster per kväll, tillagas trerätters-menyer och eleganta tapasdelikatesser. Här förekommer även allt från luncher till banketter vid större evenemang och företagsevent året runt.

Mamma Mia! The Party! på Rondo
Den fiktiva och underbart exotiska grekiska tavernan och dess lika exotiska värd, Nikos Taverna, har nu magiskt förflyttats till Rondo! När du går genom dörren kommer det att kännas som om du hamnat i hjärtat av en grekisk paradisö! Här kommer du arbeta i en miljö där ABBAs låtar spelas och en fest som aldrig tar slut. Gästerna äter en fantastisk Medelhavsmeny, dricker, sjunger, dansar i en Mamma Mia-värld.

Genom ett unikt samarbete mellan Liseberg och Mamma Mia! The Party, sätts denna succé upp i Göteborg och du har möjlighet att vara en del av detta!

Lisebergs Wärdhus
Lisebergs Wärdshus är en av Lisebergs mest omtalade restauranger, med sina vackra salonger och gustavianska inredning som under generationer hyste familjen Nonnen. Här finns en omsorg för det gedigna, och en respekt för såväl maten som den historia som sitter i varje trappsteg, i varenda litet hörn av detta drygt 200 år gamla hus.

Hos oss på Lisebergs Wärdshus har vi valt att jobba med vad säsongen har att erbjuda. Att laga mat efter säsong är både roligt och viktigt. Vi har en bra dialog med våra leverantörer för att få tag i säsongens bästa råvaror från svenska gårdar och västerhavet.

Miljön står högt i fokus för oss för att bedriva verksamheten med så mycket ekologiska och KRAV-märkta råvaror som möjligt.

Köksmästarens arbetsuppgifter
Som köksmästare leder du det operativa arbetet i våra två kök. Du är synlig, närvarande och aktiv i verksamheten och säkerställer en hög kvalitets- och servicenivå gentemot gäst. Du har en viktig roll vid rekrytering och medarbetarsamtal och hanterar bemanningsplanering och schemaändringar. Vidare är du delaktig i uppdatering av arbetsmanualer och ansvarar för praktisk introduktion och arbetsplatsutbildning.

Du har utöver dina operativa uppgifter även uppgifter av administrativ karaktär, så som köksekonomi, lagerhållning, inköpsrutiner och inventeringar. Du arbetar nära restaurangchefen för att utveckla och förbättra verksamheten, och bidrar till ett gott samarbete mellan kök och restaurangdel. Du skapar förutsättningar för en öppen och trivsam arbetsmiljö och tar ett stort personligt ansvar gentemot dina kollegor genom att föredömligt efterleva gällande branschregler, vara en god arbetsledare och inspirera och motivera till kompetenshöjning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant restaurangutbildning och flerårig dokumenterad erfarenhet från restaurangkök. Du bör ha djup kunskap inom så väl bankett som konferens och a la carte. Du behöver även bred erfarenhet från arbetsledande befattning inom kök gällande såväl driftsansvar som råvarubeställning, menyplanering samt schemaläggning. Vi ser gärna att det finns dokumenterad erfarenhet av att ha analyserat och förbättrad köksekonomi, lagerhållning och inventeringar. Du är van vid höga volymer som ska levereras i snabbt tempo. 

Med ditt intresse och din kompetens vill vi, förutom att bibehålla vår kvalitet och nöjda gäster, att du blir en viktig del av att utveckla och driva våra koncept framåt.

Du arbetar ansvarsfullt och med mål att leverera högklassiga måltider och har hög kännedom om livsmedelslagen och hantering av råvaror.

Publicerad den

24-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Promotion / Eventpersonal
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej