Inaktiv platsannons

Business Development Controller i Stockholm

... Vill du vara med och forma framtidens städer med kollektivtrafiken i centrum?Du kommer att rapportera direkt till Growth Director i koncernledningen och rollen innebär n...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och forma framtidens städer med kollektivtrafiken i centrum?
Du kommer att rapportera direkt till Growth Director i koncernledningen och rollen innebär nära samarbete med ledningsgruppen för både den nordiska och globala verksamheten. Du blir en del av teamet i MTR:s avdelning för Business Development som arbetar för att driva den fortsatta expansionen i Norden.

Ditt uppdrag
I rollen som Business Development Controller bidrar du till MTR Nordics kommersiella utveckling genom att i ett brett perspektiv bygga affärsplaner, ta fram beslutsunderlag och analysera affärsmöjligheter. Du kommer att delta i de projekt som kräver större investeringar och kan komma att projektleda och arbeta med att säkra att förslag verkligen genomförs.

Du ansvarar för att driva finansiella analyser och ta fram och genomföra finansiell modellering för nya affärsmöjligheter. Det innebär bland annat att du är delaktig i investerings- eller anbudsprojekt där du ansvarar för den finansiella modellen och för att ta fram och analysera beslutsunderlag för ledning och styrgrupp i MTR Nordic och för koncernledningen i MTR Corporation.

Du jobbar nära och stöttar projektledare för olika tillväxtprojekt, där ditt uppdrag är att genom analys och finansiell modellering se till att projektet vilar på affärsmässig grund. I rollen får du också en gedigen insyn våra operativa verksamheter och djup branschförståelse. Du tycker om att samarbeta med många olika roller och har här möjlighet att bygga kontaktytor inom hela MTR Nordic Group. Ett exempel på en upphandling du kommer vara en nyckelspelare i är den kommande tunnelbaneupphandlingen (E40), som har ett uppskattat värde på 40-50 miljarder kronor över elva års tid

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
Civilekonom eller civilingenjörsexamen, gärna inom industriell ekonomi. Alternativt teknisk examen med påbyggnad eller erfarenhet inom ekonomi eller finans
3-5 års erfarenhet inom Financing, Business Management eller Mergers and Acquisitions (M&A)
Djup och bred kunskap inom finansiell modellering i Excel
Ett gediget intresse för att skapa och genomföra affärer
Mycket god vana att självständigt driva och genomföra analyser
Flytande i professionell svenska och engelska i såväl tal och skrift, annat europeiskt språk är meriterande
Mycket goda kunskaper i Officepaketet, framför allt inom Excel och Power Point.

Som person har du en stark analytisk ådra med sinne för detaljer och ett välutvecklat logiskt tänkande. Du har ett utpräglat siffersinne, fokus på leverans och ett genuint intresse för samhällsutvecklingsfrågor.

För att lyckas i rollen som Business Development Controller behöver du vara en lagspelare, prestigelös och flexibel. Du kommer att arbeta verksamhetsnära varför det är viktigt att du har en förmåga att skapa långsiktiga relationer, är lyhörd och kommunikativ.

Erfarenhet krävs

Övrigt

En miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och deltar i MTR:s fortsatta utvecklingsresa i Norden. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom koncernen. Vi sitter i bekväma och attraktiva lokaler i DN-skrapan på Kungsholmen, nära kommunikationer och restauranger.
Tjänsten tillträds enligt överenskommelse.
Vill du bli en del av MTR Nordics affärsutvecklingsteam?
Önskar du mer information eller har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mitra Frost på Novare.
Skicka in din ansökan i form av ett CV och personligt brev så snart som möjligt då urval sker löpande. Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail med anledning av GDPR. Då vi samarbetar med Novare i denna rekrytering och hänvisar därför i ett första skede till ansökning via denna länk:

Rekryteringsprocess består av urvalstester, intervjuer och referenstagning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om MTR

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi över 5500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, snabbtåget MTRX mellan Göteborg och Stockholm, fordonsunderhållsbolaget MTR Tech och MTR Facility Management, samt från december 2021 även drift och underhåll av Mälartåg. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen.
För mer information om MTR besök .

MTR Nordic är koncernbolaget för MTR Nordic Group som inkluderar MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Tech, MTRX och MTR Facility Management. Inom koncernbolaget samlas koncernens gemensamma stöd- och ledningsfunktioner som tex. lön, IT, finans, verksamhetsutveckling, HR och Kommunikation.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-04-30
Referensnummer: C72931

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

  • Susanna Munck HR

    Mail:

Publicerad den

25-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Hantverkare
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Hantverkare | Heltidsjobb (förstajobb)