Inaktiv platsannons

Liseberg söker Controller - Buisness Partner i Göteborg

Om tjänsten

Liseberg söker Controller - Buisness Partner
Ekonomifunktionen, Liseberg AB

Vill du jobba med ett av Sveriges starkaste varumärken och ta affären till nya höjder? Är du nyfiken på att förstå hur olika affärer samverkar för att skapa en positiv upplevelse för Lisebergs gäster? Tycker du att samarbete och kommunikation är lika roligt som siffor? I så fall kan det vara just dig vi söker!

Lisebergs avdelning för Affärsstyrning samlar arbetet med uppföljning och analys av ekonomi- och övrig affärsstödjande information. Affärsstyrning bidrar med analyser och stödjer verksamheten i små och stora beslut. Nu förstärker vi funktionen med en Controller som brinner för att utveckla och förbättra Lisebergs affär.

Liseberg står just nu inför flera spännande projekt och stora investeringar där ibland det nya upplevelsehotellet Grand Curiosa och den åretruntöppna vattenparken Oceana som båda är under uppbyggnad söder om parken. Nya verksamheter innebär fler och nya arbetsuppgifter att lägga till den intressanta och komplexa affär som nöjesparken i sig innebär. Liseberg befinner sig samtidigt mitt i en digitaliseringsresa. Bland annat pågår en implementering av Power BI för att effektivt kunna följa och driva affären. Nu söker vi dig som vill vara med på resan.

Som controller på Liseberg ingår du i ett tight team med totalt sex controllers, där samarbete och hjälpsamhet präglar kulturen. Du har en stödjande och affärsstyrande roll gentemot Lisebergs verksamheter och betraktar dig själv som en businesspartner snarare än en kontrollant. I ditt dagliga arbete har du en nära dialog med Lisebergs gästverksamheter, där olika kompetenser samverkar för att få hela affärshjulet att snurra. Flexibilitet och korta ledtider är en del av vardagen, liksom att ingå i olika tvärfunktionella projektteam. Du deltar aktivt i budgetprocessen, ansvarar för uppföljning och utredningar samt vid framtagande av prognoser, bokslut och nyckeltal.

Som person är du ansvarsfull och analytisk men också kreativ och kommunikativ. Du är en nyfiken lyssnare som triggas av att vara med och lösa problem. Som alla Lisebergare har du en utpräglad serviceådra och en förmåga att skapa goda och starka relationer med dina kollegor. Du arbetar effektivt och självständigt och klarar av att se de övergripande processerna och deras samband utan att fastna i detaljerna. Du arbetar snabbt, självständigt och driver ditt område framåt genom att vara lyhörd och diplomatisk där dialogen är ditt skarpaste verktyg.

Kvalifikationer
Vi söker dig med civilekonomexamen eller motsvarande utbildning. Du har minst fem års erfarenhet av att arbeta med affärsstyrning och ekonomiuppföljning. Om du har du erfarenhet av att jobba inom besöksnäring eller andra serviceyrken är det meriterande.

För att trivas hos oss på Liseberg brukar personliga egenskaper som att vara prestigelös, positiv och ärligt intresserad av människor vara till god hjälp. Tycker du om att åka berg- och dalbana, känna doften av spunnet socker och höra ljudet av såväl livemusik som glada barn utanför fönstret så kommer du förmodligen att gilla din nya arbetsplats lika mycket som vi gör.

Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter då vi strävar mot en bred representation i organisationen.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Isabella Karlsson, chef för Affärsstyrning, på 073-247 16 33.

Vill du vara med och fylla Lisebergs nöjespark och boenden med glädje, omtanke och liv? Välkommen med din ansökan! Vi rekryterar löpande till tjänsten, så sök så snart som möjligt, senast den 1 maj. 

Publicerad den

21-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Promotion / Eventpersonal
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej