Inaktiv platsannons

Liseberg söker Contentproducent i Göteborg

Om tjänsten

Liseberg söker Contentproducent
Liseberg AB

 

Liseberg är en av Nordens ledande turistattraktioner med 3,2 miljoner gäster årligen. Verksamheten består av nöjespark, restauranger, teatrar och boende, och sysselsätter drygt 350 årsanställda och ca 2300 säsongsanställda. Liseberg omsätter årligen ca 1,2 miljard kronor och ingår i koncernen Stadshus som är helägt av Göteborgs Stad.

Beskrivning
På Lisebergs marknadsavdelning planerar, producerar och genomför vi kommunikationsinsatser i egna, förtjänade och köpta kanaler. Mycket av kommunikationen utvecklas och produceras i egen regi, men vi tar också hjälp av externa samarbetspartners. Vårt uppdrag är att stärka varumärket Liseberg och skapa kommunikation som både bygger starka relationer och ökar försäljningen.

Marknadsavdelningen består av ett inhouse-team, ateljé, produktionsledare, projektledare, PR- och Sociala Medier-ansvariga, ett mycket kompetent lag av olika specialister som arbetar med kommunikation längs gästresan i alla kanaler mot en bredd av målgrupper och marknader. Vi arbetar med hela Lisebergs erbjudande innefattandes allt ifrån attraktioner, scenupplevelser, mat, dryck och boendeerbjudanden till säsongerna Sommar, Halloween och Jul på Liseberg. Snart står också ett nytt tematiserat hotell klart, Liseberg Grand Curiosa Hotel och strax därefter vattenvärlden Liseberg Oceana, som tillsammans med nöjesparken kommer att skapa en helt ny plattform för våra gäster, varumärket Liseberg och för nya besöksanledningar till staden Göteborg.

Arbetsuppgifter
Som contentproducent på marknadsavdelningen arbetar du med att kreera, producera och publicera visuellt och textbaserat kommunikationsinnehåll för Lisebergs egna kommunikationskanaler, i enlighet med Lisebergs tonalitet och visuella uttryck. Uppdraget innefattar kreativa arbetsuppgifter såsom dokumentation, bildbehandling, redigering, animation, grafisk formgivning och författande av budskap, texter och gästdialog. Du har din tyngdpunkt på att producera innehåll för Sociala Medier, men kan vid behov även bistå i arbete med kommunikationsinnehåll för andra kanaler såsom exempelvis web, nyhetsbrev och automatiserade utskick i epost och sms. Du bevakar omvärlden – vad som sägs om Liseberg i sociala medier, hur nya plattformar utvecklas och hur andra aktörer agerar - och är delaktig i avdelningens arbete med contentstrategier.

Du rapporterar till marknadschef och samarbetar tätt med kollegor inom content-teamet, framförallt content manager och ansvarig för sociala medier. Du samverkar nära kreatörer inom marknadsavdelningens inhouse-team och följer uppsatta guider för bildmanér och tonalitet.

 

Utbildning, kvalifikationer och erfarenhet:

 • Kreativ och idémässig förmåga med visuellt öga och känsla för upplevelsebaserad kommunikation.
 • Relevant utbildning inom området i kombination med erfarenhet av arbete med contentproduktion i det digitala kommunikationslandskapet.
 • Mycket god skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga på svenska och engelska.
 • Förståelse för hur budskap ska utformas och vilken typ av innehåll som krävs för att få bra effekt.
 • Förmåga av att följa riktlinjer för visuell och textbaserad varumärkesidentitet och säkra en röd tråd i olika kommunikationskanaler.
 • Erfarenhet av digitala verktyg för digital publicering.
 • Kunskaper i Indesign, Photoshop, Illustrator. (Premiere, After Effects och Lightroom är meriterande.)
 • Erfarenhet av att filma och/eller fotografera är meriterande.
 • Erfarenhet av teamarbete i en dynamisk projektorganisation och vana av att arbeta i projekt som stundtals drivs i ett högt tempo.

 

Personliga egenskaper:
Förutom att dela Lisebergs värdegrund (glädje, säkerhet, omtanke, kvalitet och kreativitet) bör följande egenskaper finnas hos dig:

 • Utmärkta samarbets- och teamegenskaper.
 • Goda kommunikativa egenskaper.
 • En positiv grundinställning och en utpräglad ”do ́er”.
 • Drivande och ansvarstagande, strukturerad och målmedveten.
 • Förmåga att tänka kreativt och innovativt.
 • Kvalitetsmedveten och kompromisslös, men pragmatisk när det behövs.
 • Fokuserad och en förmåga att hantera högt arbetstempo och multipla uppgifter.


Publicerad den

21-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Promotion / Eventpersonal
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej